17 / 05 / 2024

Şırnak Termik Santralinin yeni ortağı

Şırnak Termik Santralinin yeni ortağı

Global Enerji’nin yürütmekte olduğu 270MW gücündeki, asfaltite dayalı ve akışkan yatak teknolojisiyle inşa edilecek Şırnak Termik Santral Projesi’nin hisse devrine ilişkin olarak Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş.’le ön mutabakata vardıgını açıkladı.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

İzmir Demir Çelik Termik Santrali'ne ikinci ünite izni çıktı!

Aliağa-Foça arasında daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı, tepki nedeniyle yapılamayan İzmir Demir Çelik (İDÇ) Termik Santralinin kapatılması gerekirken ikinci ünite kurmasına izin çıktı.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Soma, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrali özelleştirme süresi uzatıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santralinin özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Soma termik santralinin durdurma kararı sızdırıldı mı?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da kesilen zeytin ağaçlarıyla ilgili olarak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının iki gün önceden şirkete sızdırıldığını öne sürdü. Özel, konunun takipçisi olacağını söyledi

Orhaneli termik santrali özelleştirilecek!

ÖYK, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına alınmasına karar verdi. ÖYK'nin bazı özelleştirmeler, çevre düzeni değişiklikleri ile nazım ve uygulama imar planlarına ilişkin kararlar yayınlandı.

Termik santralin atık külünden inşaat malzemesi yapıldı!

Çanakkale'de bir grup bilim insanı, termik santralinin atık külünden, "tuğlaya göre daha hafif, deprem anında insanlar ve eşyalara daha az zarar vereceği" öngörülen gaz beton yapı malzemesi üretti.

Yeni HES, RES ve termik elektrik santralleri geliyor!

Bakanlar Kurulu’nun iki HES, iki RES ve bir termik elektrik santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki yeni HES'ler nerede yapılacak? İşte cevabı...

Manisa Soma Kolin Termik Santrali için kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu, Manisa'da kurulacak Soma Kolin Termik Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar...

Çatalağzı Termik Santrali'ne Demir Madencilik 351 milyon dolar teklif verdi!

Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 351 milyon dolarla Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi...

Global Yatırım'dan Şırnak Termik Santral Projesi açıklaması!

Global Enerji'nin yürüttüğü Şırnak Termik Santral Projesi ile ilgili proje şirketinin yüzde 55 hissesinin Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş.'ne devri için ön şartların bir kısmı tamamlandı...

Şırnak Uludere TOKİ Konutları başvuru! 240 ay vade!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Şırnak Uludere Toplu Konut Uygulaması kapsamında 16 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunulacak.

Şırnak Termik Santralinin yeni ortağı Haberi

Şırnak Termik Santralinin yeni ortağı

Global Yatırım Holding, %100 bağlı ortaklığı olan Global Enerji’nin yürütmekte olduğu 270MW gücündeki, asfaltite dayalı ve akışkan yatak teknolojisiyle inşa edilecek Şırnak Termik Santral Projesi’nin hisse devrine ilişkin olarak Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş.’le ön mutabakata vardıgını açıkladı.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Rekabet Kurumu izinlerinin alınması ve Akkök tarafından gerçekleştirilecek hukuki surecin ardından Akkök, Global Enerji’nin yüzde 85’ine sahip olduğu Galata Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Geliş Madencilik Enerji İnşaat Ticaret A.Ş. sirketlerindeki yüzde 55’e tekabül eden hisseleri devralması planlanıyor.




Hisse devrine ilişkin ticari koşullar nihai anlaşmanın yapılarak hisse devirlerinin tamamlanmasının ardından açıklanması bekleniyor.



Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik üreticilerinen biri olan Akkök Grubu ile Şırnak Termik Santrali’nde kuracakları ortaklık konusunda henüz kesin olmamakla beraber bir ön...