09 / 05 / 2024

Şırnak Valilik projesi Bahçelievler

Şırnak Valilik projesi Bahçelievler

Şırnak’ta sağlam raporu verilen yaklaşık 300 eve ‘Valilik projesi’ için yıkım kararı verildi. Valilik projesi için yıkılacak olan evlere 45 gün süre tanındı.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi.

TOKİ Şırnak Merkez 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak Merkez ilçesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak Merkez ilçesinin sosyal konut projesi detayları…

TOKİ Şırnak İdil 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin sosyal konut projesi detayları…

TOKİ Şırnak İdil Karalar Mahallesi 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesi Karalar mahallesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin Karalar Mahallesine ait sosyal konut projesi detayları…

6 soruda TOKİ Şırnak Sosyal Konut Projesi 2022! Şırnak ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Herkesin merakla beklediği TOKİ  Şırnak 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklandı. TOKİ Şırnak projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Şırnak 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

Şırnak'ta kentsel dönüşüm gerginliği!

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, şehirde 6 sene önce hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 

İşte Yeni Şırnak projesi!

Şırnak Sur'da yenileme çalışmaları hızlanırken Sur'un yenilenen evleri Dicle Vadisi ve Gazi Caddesi ile göz kamaştırmaya hazırlanıyor.

Şırnak'ta ‘Valilik projesi’ için 300 konut yıkılacak!

Şırnak’ta sağlam raporu verilen yaklaşık 300 eve ‘Valilik projesi’ için yıkım kararı verildi. Valilik projesi için yıkılacak olan evlere 45 gün süre tanındı.

Şırnak Cizre'de Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması projesi yapıldı!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesince, "Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması" projesini hayata geçirdi.

Yeni Şırnak projesi ile kent yeniden imar edilecek!

Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerin saldırılarının neden olduğu tahribatın devlet tarafından giderilmesi için çalışmalar sürerken, kentin yeniden imarı için hazırlanan projeler, terör mağdurlarını sevindirdi.

Sabuncubeli Tüneli'ne yeni taş ocağına Valilik'ten onay!

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli projesi için yapılacak yeni taş ocağına, Valilik'ten beklenen onay geldi.

Teknopark Projesi inşası hızlandırılıyor!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ilgili müdürlerin katılımı ile Valilik 75.Yıl Toplantı Salonu’nda Teknopark Projesi hakkında toplantı yapıldı.

Trabzon Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi'ne itiraz geldi!

Valilik ve Büyükşehir’in yürüttüğü projeye Şehir Plancıları Odası itiraz etti. TRABZON İdare Mahkemesi, yapılan itirazlar üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 'Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi' için aldığı meclis kararını iptal etti

Şırnak Valilik projesi Bahçelievler Haberi

Şırnak Valilik projesi Bahçelievler

Yasaklar ve çatışmalar sırasında neredeyse tamamı yıkılan Şırnak’ta şimdi de sağlam raporu verilen yaklaşık 300 evin yıkımı için harekete geçildi. Yıkım ekiplerinin “Valiliğin projesine göre yıkılacak” dediği evler için ailelere 45 gün süre tanındı. 


14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 8 ay boyunca devam eden sokağa çıkma yasağı esnasında Şırnak’ın yüzde 70’i yerle bir edildi. Yıkımın halen sürdüğü kentin özellikle Yeşilyurt, Bahçelievler, Gazipaşa ile Dicle Mahallelerinde ayakta kalan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ekiplerin sağlam raporu verdiği evler hakkında yeniden yıkım kararı alındı. 


Yaklaşık 300 sağlam evin karar kapsamında yıkılacağı öğrenilirken, evleri gezen yıkım ekipleri ve polis, evlerin boşaltılması için ailelere 45 gün süre tanıdı. 


45 GÜN SÜRE VERİLDİ


Yıkımın en yoğun yaşandığı mahallelerden biri olan Bahçelievler’de ikamet eden Barkın ailesinden...