02 / 05 / 2024

Şırnak'ta kentsel dönüşüm gerginliği!

Şırnak'ta kentsel dönüşüm gerginliği!

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, şehirde 6 sene önce hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 



CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, kentte altı yıl önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan fakat tamamlanamadığı için tepki çeken kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre;  Yeren, “TOKİ tarafından yapılan yerler dağıtılmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neyi beklediğini açıklamıyor. Dükkânlar da hâlâ verilmedi. Halkı oyalıyorlar. AKP’li yöneticilerin, Şırnak’ın güzel yerlerindeki konutları kendine ve akrabalarına almak için beklettiği ve sürece müdahale ettiği söyleniyor. Bakanlıkla her görüştüğümüzde de yanıt beklediklerini söylüyorlar ve bugün yarın diyerek erteliyorlar” dedi.

Şırnak ta kentsel dönüşüm gerginliği!

Şırnaklıların mağdur olduğunu söyleyen Yeren, geçen hafta terör mağdurlarına TOKİ’nin 43 konut tahsis ettiğinin açıklandığını hatırlatan “Terör mağduru olan ve bekleyen çok sayıda aile var. Ayrıca kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan evlerin sahipleri de var. O hak sahiplerine neden evleri verilmiyor? Ya diğer mağdurlara? Ara ara böyle açıklamalar yapıyorlar ve halkı yatıştırmaya çalışıyorlar. Yıllardır konutlar teslim edilmedi. Bu sus payı mı” diye sordu. 

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!


Geri Dön