27 / 04 / 2024

Şişli arazi tahsisi

Şişli arazi tahsisi

Şişli'de bulunan 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL'ye devreden karara mahkeme dur dedi. Belediye Başkanı Hayri İnönü, binaların Şişli halkına iade edileceğini söyledi.

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binaların devri iptal edildi!

Şişli Belediyesi’nde 500 milyon dolar değerindeki binaların İstanbul Şişli Vakfı’na 1 TL karşılığında devreden karar yine gündemde. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kararın iptali için mahkemeye başvurdu. İnönü, mahkemeden olumlu cevap aldı.

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Şişli'deki Levazım Deposu binasının arazi meclis gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul Şişli'de yıkılan Levazım Deposu binasının arazisine ilişkin soru önergesi verdi. 

Şişli'ye yeni sosyal kültürel tesis inşa edilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2 yıl önce otel yapmak istediği Şişli Darülaceze binasının arkasındaki kıymetli arazi için son karar verildi. 

Uganda'dan ASB Grubu’na 47 bin dönümlük arazi tahsisi!

Uganda, Türk şirketi ASB Grubu’na et üretimi amacıyla hayvancılık için büyük bir arazi tahsisi gerçekleştirdi. Şirket 300 milyon dolarlık yatırımla 15 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak.

İzmir Çiğli'de cemevi yapılması için arazi devri gerekli!

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 'Songül Yaşar'ın görevden alınması şartıyla cemevini yapacağım iddiaları asılsız' dedi. Cem Vakfına ait araziye belediye tarafından inşaat yapılabilmesi için arazinin belediyeye devri gerektiğini söyledi.

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne AVM ve rezidansa izin yok!

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin bulunduğu arazi üzerinde AVM ve Rezidans gibi fonksiyonlarla yoğun bir yapılaşma öngören imar planlarının yürütmesi 18 Aralık'ta durduruldu.

Şişli'de otel inşaatı hafriyat çalışmalarında tarihi yapı bulundu!

Şişli Halaskargazi’deki 15 dönümlük arazi üzerine yapılan otel inşaatının hafriyatında büyük bir tarihi yapının izlerine rastlandı. Yapı, Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastırı ve Mektebi Vakfı’na ait..

1953 yılında Şişli'de 5.407 metrekare arazi acele satılacakmış!

1953 yılında eski Şişli Bulgar Hastanesi ve tenis sahası arasında 43 bin 262 metrekarelik arazinin 1/8 hissesi olan 5 bin 407 metrekare arazi acele satılacakmış.

Şişli'de servet gibi arazi ihalesi!

Şişli Belediyesi Maslak'taki 15 dönümlük arazinin kat karşılığı ticaret merkezi yapımı için ihaleye çıkıyor. Servet değerinde araziye iki kule yapılması amaçlanıyor. İşte ihaleye ilişkin detaylar...

Şişli Bulgar Vakfı arazisinin imar planları askıda!

Bulgar Kilisesine iade edilen Şişli'deki arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planlar askıya çıkarıldı Yeni plana göre. yapılacak tüm binalar estetiğe uygun, siluete zarar vermeyen tarzda insa edilecek.

1935 yılında Şişli Söğütlü Dere'de 37 dönüm arazi 1.208 liraya satılacakmış!

1935 yılında Şişli'de Büyükdere Caddesi'ne yakın Söğütlü Dere'de 37 dönüm arazi bin 208 liraya satılacakmış. Yine aynı ilanda Fatih'te 243 metrekare arsa 837 liraya satılacakmış.

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde 100 işyeri yıkılacak!

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde Ermeni Mıhıtaryan Mektebi Vakfı'na ait 16 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 100 işyerinin yıkılmak istenmesi esnafı ayaklandırdı. Şişli Belediyesi Zabıta ve Yıkım ekiplerine esnaf tepki gösterdi...

Çaycuma'da SGK'ya arazi tahsisi gerçekleşti!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinin İstasyon Mahallesi'ne Sosyal Güvenlik Kurumu için arazi tahsisi olumlu gerçekleşti. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İstasyon Mahallesine vermiş oldukları sözü yerine getirdiklerini belirtti...

Şişli arazi tahsisi Haberi

Şişli arazi tahsisi

Şişli Belediyesi'nde 500 milyon dolar değerindeki binaları İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL karşılığında devreden karara mahkeme dur dedi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, değeri 500 milyon dolar olan binalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre İnönü, "Bu devir bizim sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmıyor. 9 binanın Şişli halkına iadesi için mücadelemi sürdüreceğim" şeklinde konuştu.

Eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün, 9 binayı 1 TL'ye vakfa devretmesi mahkemeye taşınmıştı. Sarıgül'den sonra başkan olan İnönü,  yürütmeyi durdurma kararının çıkması için harekete geçmişti.  Mahkeme hukuksuz devir işleminin tahsisini iptal etti.

Devirler hukuk dışı

Şişli halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğini vurgulayan İnönü, "Okmeydanı, Esentepe, Maslak, Ayazağa gibi bölgelerde devirleri yapılan binalar tüm Şişli halkınındır. Bazı binalar kiraya verilmiş. Örneğin 2012 kayıtlarda satılmış görünen Okmeydanı'ndaki 5 katlı bina özel...