15 / 05 / 2024

Şişli Atatürk Müzesi restore edildi

Şişli Atatürk Müzesi restore edildi

Şişli'deki Atatürk Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, aslına uygun restore edilerek yeniden ziyarete açıldı.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki 18 bin 400 metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ümraniye Atatürk (İstiklal) Mahallesi Rezerv Yapı Alanına (18 bin 400 metrekare) İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İş Bankası, Atatürk'ün vasiyetini 32 yıldır eksik ödüyor iddiası!

Türkiye'nin en büyük 10 bankası arasında yer alan İş Bankası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini eksik ödediği iddia edildi.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Şişli'deki Levazım Deposu binasının arazi meclis gündeminde!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul Şişli'de yıkılan Levazım Deposu binasının arazisine ilişkin soru önergesi verdi. 

Gözde Grubu Çiğli fiyat!

Yeni yatırımlara imza atacak olan Gözde Grubu İzmir Çiğli projesinin tüm detayları belli oldu. Peki Gözde Grubu, İzmir Çiğli projesinin fiyatı ne oldu? İşte Gözde Grubu, İzmir Çiğli projesinin fiyat ve detay bilgileri...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Atatürk Orman Çiftliği açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği açıklaması ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şişli Atatürk Müzesi restore edildi Haberi

Şişli Atatürk Müzesi restore edildi

İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk'ün Suriye cephesinden işgal altındaki İstanbul'a geldiği tarihte kiraladığı evin, 1928'de İstanbul Belediyesi tarafından satın alındığını ve 1948'de müze olarak halkın hizmetine sunulduğu bilgisini verdi. 


Evin Atatürk tarafından Ermeni bir aileden kiralandığını kaydeden Minder, "Atatürk yaklaşık altı ay kadar ikamet ediyor. Yaveri Cevat Abbas Güler, annesi Zübeyde Hanım'la beraber bu evde yaşamışlar. Mustafa Kemal, yakın çalışma arkadaşlarıyla beraber Kurtuluş Savaşı planlarını bu evde hazırlıyor. 16 Mayıs 1919'da, buradan Samsun'a hareket ediyor ve Milli Mücadele ateşini Samsun'da yakmış oluyor. Dolayısıyla burası Milli Mücadele döneminin ve Atatürk'ün hatıralarını dolu dolu yaşatan bir müze olarak kullanılıyor" diye konuştu.


Ramazan Minder, müzenin yıllar içinde tahribata uğradığına işaret ederek, şu bilgileri aktardı:


"İBB olarak bu müzeyi...