05 / 05 / 2024

Şişli iade edilecek binalar

Şişli iade edilecek binalar

Şişli'deki 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın bedelsiz ve ihalesiz olarak İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmesine ilişkin mahkemenin kararına rağmen devir işleminin belediye meclisinden yeniden geçmesi yargıya taşındı.

İstanbulkart sahipleri çok şanslı! Yeni başladı! Paranız karta iade edilecek

İstanbul’da yaşayan vatandaşların her alanda kullanabildiği İstanbulkart ile ilgili yeni bir kampanya başladı. Buna göre İstanbulkart ile Halk Bakkallarda ödeme yapanlara ödemelerinin yüzde 20’si kartlarına iade edilecek.

Şişli Etfal Hastanesi arazisinde ne yapılacak?

Belediye Meclisi’nin 5 Nisan 2021'de düzenlenen oturumunda Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde yeniden inşa edilmesi oy çokluğuyla onaylanmıştı. Peki Şişli Etfal Hastanesi arazinde ne yapılacak? Hastane yerinde yeniden inşa edilecek mi?

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 50 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçireceği projelerin kura çekilişleri yapılıyor. Peki TOKİ başvuru ücreti ne zaman iade edilecek?

Şişli'nin 500 milyon dolar değerindeki taşınmazı Şişli'ye iade ediliyor!

Şişli Belediyesi gerçekleştirdiği ilk meclis toplantısında Şişli’nin 500 milyon dolar değerindeki 9 adet taşınmazın Şişli’ye iade edilmesi için adım attı.

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binalar için rant tartışması!

Şişli'de bulunan 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL'ye devreden karara mahkeme dur dedi. Belediye Başkanı Hayri İnönü, binaların Şişli halkına iade edileceğini söyledi.

TOKİ Kayaşehir 2018 başvuru bedeli ne zaman iade edilecek?

Son başvuru tarihinin 11 Nisan olarak belirlendiği TOKİ Kayaşehir projesi için geri sayım başladı. Peki TOKİ Kayaşehir 2018 başvuru bedeli ne zaman iade edilecek?

Emlak Konut Şişli Teşvikiye arsa ihalesi 15 Mart'ta!

Emlak Konut İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi 15 Mart'ta yapılacak. İhale kapsamında inşa edilecek yeni projede konutlar ve dükkanlar yer alacak. 

Şişli'ye yeni sosyal kültürel tesis inşa edilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2 yıl önce otel yapmak istediği Şişli Darülaceze binasının arkasındaki kıymetli arazi için son karar verildi. 

İzka Gayrimenkul'den İzmir Çiğli'ye 524 konut! Yeni proje!

İzka Gayrimenkul İnşaat, İzmir'de konut projesi yapmaya devam ediyor. Çiğli'de inşa edilecek 524 konutluk yeni proje 2019'da teslim edilecek..

TOKİ İzmir Çiğli 2. Etap heyelan önlenmesi ihalesi bugün!

İzmir Çiğli Toplu Konut Alanında 2 Etap Heyelan Önlenmesi Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Şişli'deki AKUT binası tahliye edilecek!

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) Şişli'deki binasının tahliyesi kararının, derneğin, yönetmeliğin ve irtifak hakkı ön izin sözleşmesinin gereklerini yerine getirmemesi dolayısıyla alındığı bildirildi.

İzmir Çiğli'ye Ahmet Taner Kışlalı Parkı inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Kültür eski bakanlarından Ahmet Taner Kışlalı’nın adını, Çiğli’de 19 bin metrekarelik alanda oluşturacak yeni semt parkında yaşatacak. Park, güçlü yeşil dokusuyla dikkat çekecek.

Şişli iade edilecek binalar Haberi

Şişli iade edilecek binalar

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediyeye ait yaklaşık 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın bedelsiz ve ihalesiz olarak İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmesine ilişkin mahkemenin kararına rağmen devir işleminin belediye meclisinden yeniden geçmesini yargıya taşıdı. 

Şişli Belediyesi'nin mülkiyetindeki binalardan 8'i, Mustafa Sarıgül'ün belediye başkanlığı döneminde İstanbul Şişli Vakfı bünyesindeki İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'na, belediye meclisi kararıyla bedelsiz olarak 30 yıllığına kiralandı. Binalarından biri de vakfa bedelsiz satıldı. 

30 Mart 2014'de Şişli Belediye Başkanı olan Hayri İnönü söz konusu binaların devrini yargıya taşıyarak, 9 Ağustos ve 7 Haziran 2012'de binaların devriyle ilgili alınan meclis kararlarının "haksız ve hukuka aykırı olduğu ve kamu hizmeti sağlamadığı" gerekçesiyle İstanbul İdare Mahkemesi'nde başvurdu. 

Hayri İnönü ve Şişli Belediye Başkanlığı Emlak İstimlak...