09 / 05 / 2024

Şişlideki otoparka otel izni

Şişlideki otoparka otel izni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında zaman zaman sürtüşmeye neden olan plan değişikliklerinde son sözü bakanlık söyledi. Şişli’de otoparka otel izni verildi!

Dijitsu’nun piyasaya armağanı! DB100 büro tipi mini buzdolabı satışta!

Dijitsu, ev, iş yeri ve otel başta olmak üzere hemen her yerde kolay bir şekilde kullanılabilecek bir mini buzdolabı üretti. Ürüne ilişkin tüm detayları paylaşan Dijitsu, ürünü cazip fiyatla satışa sundu.

Bungalov otel satışlarında yüzde 400'lük rekor artış!

Enuyguncom'dan yapılan açıklamaya göre, ilkbahar için bungalov otel satışlarındaki artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 arttı.

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Tesis ve site yönetim yazılımı alırken nelere dikkat edilmeli?

Site, iş merkezi, AVM, otel ve hastane gibi binlerce tesiste başarıyla kullanılan çözümler geliştiren Senyonet Yazılım CEO'su Mehmet Yıldızdoğan, pandemi dönemindeki hizmetlerini anlattı...

Bursa Kestel'de 5.5 milyon TL'ye yapılan otel çürüyor iddiası!

Bursa'da Kestel Belediyesi'nin 2018'de yaklaşık 5,5 milyon TL harcayarak inşa ettiği 51 odalı otel çürüyor. CHP Kestel ilçe Başkanı Hatice Doğan, binanın Kestel halkının faydalanacağı bir şekilde değerlendirilmesini istedi. 

Radisson Hotel Group 50 yeni otel daha açacak!

Türkiye, turizm yatırımlarında pandemiye rağmen tercih ediliyor. Radisson Hotel Group, Türkiye'de 3 ila 5 yıl içinde 50 otel ve 10 bin odaya ulaşacak.

Kanal İstanbul'a hazırlık! 5.7 milyon metrekare alana 45 bin nüfus!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alan, Kanal İstanbul projesi için konut, otel, çarşı, çok katlı mağaza inşa etmek üzere “özel proje alanı” olarak düzenlendi. Planlama alanında 45 bin kişilik nüfusun yaşaması tahmin ediliyor. 

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Hilton, 2020'de 3 yeni otel açacak!

2020 için üç yeni otel anlaşması yapan Hilton Hopa, Yüksekova ve Erzurum’da toplamda 500’ü aşkın odayı hizmete açması planlanıyor.

Babacan Kavaklı projesi geliyor! Yeni proje!

Babacan Holding Beylikdüzü Kavaklı'da sahil kasabası inşa etmek için kolları sıvadı. Projede konutlar, yeme-içme alanları, otel, yaşlılar için sosyal alanları ve bakımevi yer alacak...

Amsterdam’da bekçi kulübeleri otel oldu!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki kulübelerde eskiden köprülerin açılır kanatlarını kontrol eden bekçiler konaklıyordu. Amsterdam Belediyesi turist çekmek amacıyla kulübeleri otele dönüştürdü.

Malatya Girişim Grubu, Mövenpick ile anlaştı!

Malatya Girişim Grubu, 240 milyon TL yatırımla inşa edilen otel için ünlü otel zinciri Mövenpick ile anlaşmaya varmış...

İstanbul Havalimanı oteli YOTEL 30 Mart’ta açılıyor!

İstanbul Havalimanı içinde yer alan ve İngiltere merkezli YOTEL tarafından işletilecek olan otel 30 Mart tarihinde açılacak. Oteldeki odalar için rezervasyon alımları başladı...

Şişlideki otoparka otel izni Haberi

Şişlideki otoparka otel izni

Şişli’de yıllardır otopark olarak kullanılan Taşyapı firmasına ait 20 dönümlük arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından turizm tesis alanına çevrildi.


Planlarda hizmet alanı olarak geçen arazinin plan değişikliği defalarca İBB Meclisi’nin gündemine gelmiş ancak her seferinde reddedilmişti.


İBB Meclisi’nde muhalefetin sık sık gündeme getirdiği, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da zaman zaman serzenişte bulunduğu bakanlığın İstanbul’la ilgili imar planlarına müdahalesi bir kez daha yaşandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 Mayıs’ta onayladığı plan değişikliğiyle Şişli’deki bir araziyi hizmet alanından turizm alanına çevirdi ve araziye 3 emsal inşaat yapma hakkı verildi.


Böylece İBB Meclisi bir kez daha bypass edilmiş oldu. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde itirazların alınması için askıya çıkan yeni plan değişikliği, Şişli, Kaptanpaşa Mahallesi’ndeki 10619 ada 3 nolu parseli kapsıyor.


Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin...