20 / 05 / 2024

Sismolojik izleme merkezi kocaeli

Sismolojik izleme merkezi kocaeli

Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Adıyaman Üniversitesi Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi projesi TBMM'de!

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi'nde 3 bin 875 kişi eğitim aldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında Sekapark Kültür alanında hizmete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 2014 yılında 3 bin 875 kişiye birebir eğitim verildi.

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi Türkiye’ye örnek olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi depremlerde oluşan koşulları vatandaşlara yaşatıp deprem anında nasıl davranılması gerektiğini öğretmek amacı ile hayata geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor.

Doğan Kalafat: Depreme karşı alınacak önlemler depremin şiddetini belirler!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem izleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat açıklamasında "Deprem öncesi alınacak tedbirlere göre depremin şiddeti değişebilir" dedi.

Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme Merkezi açıldı!

Prof. Dr. Erdik: "İstanbul'da depremin ihtimali yüksek. Yüksek ihtimal dediğim yıllık ihtimali yüzde 2,3 mertebesindedir. Bu ihtimalde deprem tehlikesine maruz iki diğer kent Tokyo ve San Francisco'dur" dedi.

İZBAN Trafik İzleme Merkezi'ne yıldırım düştü!

Devlet Demir Yolları 3'üncü Bölge Müdürlüğü Tesisler Müdürlüğü içindeki İZBAN Trafik İzleme Merkezi'ne saat 19.00 sıralarında düşen yıldırım nedeniyle özel güvenlik görevlisi 33 yaşındaki Serkan Atlas'ın yaralandığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi açıldı!

Haber Akış Sistemi, Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesine olanak tanıyan "Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" hizmete girdi...

Kocaeli'de 25. deprem kayıt istasyonu açılıyor!

Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Piri Reis Hızlı Tren İzleme Merkezi Ankara'da kurulacak!

Avrupa'nın en büyük merkezlerinden biri olacak Piri Reis Hızlı Tren İzleme Merkezi, Türkiye'deki tüm hızlı tren seferlerini takip edecek...

DOHAD Bursa'ya 6 adet deprem öncü izleme merkezi kuracak!

Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD), Nilüfer Belediyesiyle birlikte 6 deprem öncü izleme merkezi kuracak. DOHAD Başkanı Fuat Agalday, “İstasyonların artmasıyla birlikte depremin önceden daha kolay tahmin edilecek” dedi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hizmete girdi!

Adana’da “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi” hizmete girdi. Açılışı telekonferans yöntemiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yaptı. 11 ilde birden yapılan açılışların ilki Adana’da gerçekleştirildi

Mis Group 'alarm izleme merkezi' işine giriyor!

Temizlik işine avukatlık bürolarını süpürüp temizlemekle başlayan Mis Group'un kurucusu Cevat Turan, bugün 40 milyon euroluk ciroya sahip güvenlik, temizlik ve bina yönetim şirketine sahip

Boğaziçi Üniversitesi, ulusal deprem izleme merkezi yaptıracak!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, yeni ulusal deprem izleme merkezini yaptırmak üzere ihale açtı

Sismolojik izleme merkezi kocaeli Haberi

Sismolojik izleme merkezi kocaeli


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi projesi ile Çin’de düzenlenen uluslararası kentsel yenilik yarışmasında birincilik ödülü kazanmıştı. Dünya basınında da geniş yer alan projenin kazandığı ödülün büyütülmüş hali deprem kayıt istasyonu şeklinde yapılarak kentte kazandırılacak. Kocaeli’deki 25. kayıt merkezi olacak istasyonun açılışı 16 Ağustos Cuma günü saat 11.00’da törenle gerçekleştirilecek.




SİSMOLOJİ MERKEZİ


Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor. 3 boyutlu simülasyon ile vatandaşlar depremi bire bir yaşarak önemli tecrübeler edinebiliyor.


255 PROJE ARASINDA


Dünya Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Birliği tarafından Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışmasına dünyadan 153 şehir katılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu...