10 / 05 / 2024

Kocaeli'de 25. deprem kayıt istasyonu açılıyor!

Kocaeli'de 25. deprem kayıt istasyonu açılıyor!

Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi projesi ile Çin’de düzenlenen uluslararası kentsel yenilik yarışmasında birincilik ödülü kazanmıştı. Dünya basınında da geniş yer alan projenin kazandığı ödülün büyütülmüş hali deprem kayıt istasyonu şeklinde yapılarak kentte kazandırılacak. Kocaeli’deki 25. kayıt merkezi olacak istasyonun açılışı 16 Ağustos Cuma günü saat 11.00’da törenle gerçekleştirilecek.




SİSMOLOJİ MERKEZİ


Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor. 3 boyutlu simülasyon ile vatandaşlar depremi bire bir yaşarak önemli tecrübeler edinebiliyor.


255 PROJE ARASINDA


Dünya Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Birliği tarafından Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışmasına dünyadan 153 şehir katılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi dalında 255 proje içinde birinci oldu. Kamu, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarca beraber yürütülmesi, sürekli uygulanmakta olması, yenilikçi bir anlayışla hazırlanması ve depremin etkilediği her yerel yönetime örnek olması projenin birinci olmasında etken oldu.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön