20 / 05 / 2024

kocaeli deprem kayıt istasyonu

kocaeli deprem kayıt istasyonu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İnceleme ve Eğitim Merkezi ’nin kent genelindeki deprem kayıt istasyonlarının sayısı 26’ya çıkacak. Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu çalışmamızın hayırlı olmasını diliyoruz" dedi

Kocaeli'de 25. deprem kayıt istasyonu açılıyor!

Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Yapı kayıt belgesi iptal edilenler!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilenler ne yapacak?

Yapı kayıt belgesi iptali 2021!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini hızlandırdı. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? İşte yapı kayıt belgesi iptali 2021...

İmar barışında 'yapı kayıt belgesi' krizi: 2,5 milyon yapı yıkılabilir!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerine hız verdi. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak?

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

Yapı Kayıt Belgesi örneği 2021!

Yapı Kayıt Belgesi almak için başvurular internet adresi üzerinden yapılıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl belirleniyor? Yapı Kayıt Belgesi başvuruları nasıl yapılıyor? İşte Yapı Kayıt Belgesi örneği 2021...

Yapı Kayıt Belgesi alan binalara tadilat izni!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bir bağımsız bölümünde sonradan yapılan aykırılıklar nedeniyle "Yapı Kayıt Belgesi" alınmışsa diğer bölümlerde de tadilat yapılabilecek.

Türkiye Kömür İşletmeleri’nin taşınmazları için kayıt tutulmadı mı?

Sayıştay, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait arazi, bina ve tarlalarla ilgili kayıt tutulmadığını ya da kayıt altına alınmadığını belirledi. Raporda, kapsamlı bir muhasebe dışı envanter çalışması yapılması gerektiği ifade edildi.

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda Deprem Araştırma Komisyonu'na AKP'den 11, CHP'den 5, İYİ Parti, HDP ve MHP'den 2'şer milletvekili üye olarak belirlendi. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Esenler Belediyesi Akıllı Ruhsat kayıt zinciri oluşturuyor!

Esenler Belediyesi, "e-Arz (Esenler Akıllı Ruhsat Kayıt Zinciri)" projesinden kazandığı ödülle Esenler'de Blockchain projesini hayata geçiriyor.

Kayıt dışı çalışan 37 bin kişi vergi mükellefi yapıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, sahada yürüttüğü yaygın ve yoğun denetimler sonucunda, geçen yıl kayıt dışı çalıştığını tespit ettiği 37 bin 319 kişinin vergi mükellefi olmasını sağladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 1 Eylül'e kadar uzatıldı.

kocaeli deprem kayıt istasyonu Haberi

kocaeli deprem kayıt istasyonu



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile KİMEDER Başkanı Zeki Gedikoğlu arasında imzalanan protokolle 26. deprem kayıt istasyonunun Gebze’ye konulması kararlaştırıldı. Deprem araştırmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’KİMEDER ile yapacağımız bu çalışmanın örnek olacağına inanıyorum’’ dedi.


KİMEDER İLE PROTOKOL


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İnceleme ve Eğitim Merkezi’nin kent genelindeki deprem kayıt istasyonlarının sayısı 26’ya çıkacak. KİMEDER(Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği) Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu ile beraberindeki heyet, konuyla ilgili olarak Başkan Karaosmanoğlu’nu Gebze’deki hizmet binasında ziyaret etti. Ziyarette İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç de hazır bulundu.


GEBZE’YE DEPREM KAYIT İSTASYONU


Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu ile dernek başkanı Gedikoğlu arasında Gebze’ye bir deprem kayıt istasyonu kurulması noktasında protokol imzalandı. Toplantıda söz alan Mengüç, Gebze İnönü Mahallesi’ndeki aile sağlık ocağının...