26 / 11 / 2024

sit alanı birleştirme

sit alanı birleştirme

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan bölgelere sit deniyor. Peki, korunan bu sit alanlarında tevhit yapılır mı?

3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmış, yapılaşamaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanı tespiti nasıl yapılır?

Sit alanların hangi alanlar olduğu, sit alanların nasıl ve kim tarafından tespit edildiği ilgili kanun ve yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tespiti nasıl yapılır? İşte tespit esasları..

1. derece sit alanında yapılaşma koşulları!

Bazı sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmezken, bazı sit alanlarında ise bazı yapıların inşa edilmesine izin verilebiliyor. Peki, 1. derece sit alanında yapılaşma koşulları nelerdir?

Bursa Acemler Kışlası'nın sit alanı statüsü kaldırılıyor!

Bursa Osmangazi'deki Eski Merkez Komutanlığı olarak da bilinen Acemler Kışlası Doğal Sit Alanı Tescili sit statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik bugün askıya çıktı. Askı ilanı 6 Mayıs'ta sona erecek...

Doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Sit alanı türleri nelerdir?

4 grupta incelenen ve özellikle ender bulunan tarihi alanların yanı sıra, değeri bilinmesi gereken alanlar olarak karşımıza çıkan arazilere, ya da eserlerin yer aldığı alanlara sit alanı deniliyor. Peki, sit alanı türleri nelerdir?

Kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

Mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle daha kıymetli alanlar oluyor. Bu alanlarda yapılaşmaya izin verilmiyor. Peki, kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

1. derece arkeolojik sit alanı ne demek?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 1. derece arkeolojik sit alanı ne demek?

Arsa birleştirme işlemi nasıl yapılır?

2010/4 sayılı genelgede birleştirme (tevhit); “Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesini” ifade eder, şeklinde tanımlanıyor. Peki, arsa birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı’na İtalyan bakışı!

“Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı Çalışması” toplantısı Ensar Konağı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in yanı sıra İtalyan Prof. Dr. Daniele Pini de katıldı.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı 1/ 5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün askıya çıkarıldı.

1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarına 1. Derece Arkeolojik sit alanları deniyor. Peki, 1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

Tapuda sit alanı şerhi!

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, yapıda sit alanı şerhi nasıl olur?

sit alanı birleştirme Haberi

sit alanı birleştirme

Sit alanlarında tevhit yapılır mı?

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan bölgelere sit deniyor. Sit alanları bulundukları yerlere ve taşıdıkları özelliklere göre türlere ayrılıyor.


Sit alanları kendi arasında; doğal sit alanları; arkeolojik sit alanları; kentsel ve tarihi sit alanları olarak dörde ayrılıyor. 


Sit alanları koruma altında olan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanlarda yapılaşmaya izin  verilmiyor. 


Bu alanlarda yer alan taşınmaz malların tapu kütüğüne "Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır. Tarih – Yevmiye" şeklinde şerh düşülüyor.


Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilanı, bu alandaki imar planı uygulanmasını durdurur. 


Bundan sonra koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor. Peki, hazırlanan plan doğruştusunda sit...