09 / 05 / 2024

Sit alanında tarım yapılabilir mi

Sit alanında tarım yapılabilir mi

Ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlara sit alanı deniyor. Sit alanları doğal değerlerin korunması ve sonraki kuşaklara aktarılması için koruma altına alınıyor. Peki, sit alanında tarım yapılabilir mi?

Tarım Kredi'de 2 litre bitkisel yağ 159,90 TL, ketçap-mayonez 66,90 TL! Tarım Kredi'de indirimli ürünler listesi

Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürünlerin listesi belli oldu. 5-14 Nisan 2024 tarihleri arasında Tarım Kredi'de 2 litre yağ 159,90 TL, ketçap-mayonez 66,90 TL'den satılacak. 5-14 Nisan 2024 Tarım Kredi Market güncel indirimli ürünler listesi.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Zam öncesi çaya indirim geldi! Tarım Kredi'ye giden karlı çıkacak: Hızlı davranan 1 kilo çaydaki indirimi yakalayacak

Çay fiyatlarındaki artışlar sonrasında, Tarım Kredi Market'in yaptığı büyük siyah çay indirimi dikkatleri üzerine çekti. İşte bu indirimle ilgili merak edilen detaylar...

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarım yeniden başrolde olacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işınsu Kestelli, tarımın yeniden yıldız olacağını belirterek, “Değişen dünya düzeni, artan nüfus ve talep Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarımı yeniden zirveye taşıyacak” dedi.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Çiftçilere müjde! Sorunlar kökünden çözülecek! Tarım Bakanı resmen açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi katıldığı Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı'nın tanıtımında, tarım ve ormanın kronikleşen problemleriyle ilgili düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Tarım Kredi ve PTT AVM’de ayçiçek yağı fiyatlarında inanılmaz indirim! Haberi alan 3’er 5’er alıyor!

Yükselen enflasyon ile birlikte zincir marketler de fiyatları fahiş biçimde yükseltmeye devam ederken Tarım Kredi ve PTT AVM, ayçiçek yağında inanılmaz bir indirim yaparak piyasaya hızlı bir giriş yaptı. İşte detaylar...

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ülke olarak bugün yılın sekiz ayında tarım ürünleri ticaretimiz 21,5 milyar dolara gelmiş durumda. Bu tarihin en yüksek miktarı" açıklamasını yaptı. İşte detaylar…

Sit alanında tarım yapılabilir mi Haberi

Sit alanında tarım yapılabilir mi

Sit alanında tarım yapılabilir mi?

Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanlar deniyor. Sit alanları kendi arasında dörde ayrılıyor. Sit alanı türleri aşağıda yer alıyor;

Doğal Sit alanı..

I. Derece Doğal (Tabii) Sit

Bilimsel muhafaza açısından evrensel değeri olan, ilginç özellik ve güzelliklere sahip olması ve ender bulunması nedeniyle kamu yararı açısından mutlaka korunması gerekli olan, korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak alanlar olarak ifade ediliyor. 

II. Derece Doğal (Tabii) Sit

Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yanında kamu yararı gözönüne alınarak kullanıma açılabilecek alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 

III. Derece Doğal (Tabii) Sit

Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yolunda, yörenin potansiyeli ve kullanım...