07 / 05 / 2024

Sit alanlarına yönelik tanımlar

Sit alanlarına yönelik tanımlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bazı basın yayın organlarında yer alan "Doğal Sit Alanları İmara Açılıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, sit alanlarının bilimsel kriterler ışığında yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bakan Göktaş'tan Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik açıklama: Deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik pilot proje olan Aile ve Gençlik Bankası projesinin deprem bölgesindeki illerden başlayacağını açıkladı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

Ev hanımlarına yönelik 3.700 TL destek ödemeleri başvuru şartları ve detayları!

Ev hanımlarının yükünü hafifletmek için önemli bir adım atılıyor. Milyonlarca ev hanımı için düzenlenen destek ödemeleriyle ilgili detaylar sonunda açıklandı. Ev hanımlarına yönelik sağlanacak olan destek ödemesi tutarı 3.700 TL olacak. İşte destek ödemesi için gereken başvuru şartları...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31761 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet konutlarına yönelik açıklama!

Sosyal medya üzerinden 2021 yılına yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde inşa edilen afet konutlarına ilişkin açıklama yaptı. 

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 2021!

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

G7'den kripto paralara yönelik açıklama!

G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, merkez bankası dijital para birimlerinin merkez bankalarının parasal ve finansal istikrarına yönelik açıklamada bulundu.

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Sit alanlarına yönelik tanımlar Haberi

Sit alanlarına yönelik tanımlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, sit alanlarının bilimsel kriterler ışığında yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü ve bu konuda yöre halkının kabul edemeyeceği hiçbir çalışmanın geçerlilik kazanmayacağı bildirildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Doğal Sit Alanları İmara Açılıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, bakanlığın 2014'te doğal sit alanlarının korunarak, gelecek nesillere aktarılması amacıyla sit alanlarının bilimsel kriterler ışığında yeniden değerlendirilmesi için bir çalışma başlattığı anımsatıldı. 


Bu kapsamda Türkiye genelinde 22 bölgeye ayrılan çalışmaların 2014'te ihale edilerek, "Ekolog, Ornitolog (Kuş uzmanı), Memeli Uzmanı, Botanik Uzmanı, Omurgasız Uzmanı, Herpetelog (Sürüngen Uzmanı), Hidrojeolog ve Peyzaj mimarından" oluşan uzmanların içerisinde yer aldığı müşavir firmalarca hazırlandığı kaydedildi. 


Açıklamada, "Önceki dönemlerde yurt sathında belirlenmiş olan doğal sit alanlarının ekolojik değerler göz...