15 / 05 / 2024

sit alanlarındaki yapılarda basit onarım

sit alanlarındaki yapılarda basit onarım

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor!

Ordu'nun "misafir odası" olarak tanımlanan önemli turistik alanlarından Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Nitelikli doğal koruma alanlarına kamp alanı yapılabilecek!

Alınan yeni kararla “nitelikli doğal koruma alanlarındaki” yapılara ömrünü tamamlayana kadar kullanma izni verildi ancak buralarda ayrıca bungalovlar dahil kamp alanları kurulabilecek.

SİT alanındaki yapılar için para iadesi yok!

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valilik SİT alanları içinde kalan yapılar için yıkım kararı verdi ve ödenen paraların iade edilmeyeceğini açıkladı.

Sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

Orman alanlarındaki yapılar yapı kayıt belgesi alabilir mi?

Avukat Şenol Saltık, orman alanlarında kalan arazilerde yapı kayıt belgesi alınabileceğine ilişkin makale yazdı...

Manisa'daki sit alanlarına ilişkin 3 soru mecliste!

Manisa'daki kentsel, arkeolojik, tarihsel, kültürel ve doğal sit alanları hakkında 2002-2017 yılları arasında yapılan işlemler TBMM'de konu oldu..

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat!

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat esasları, yeni imar yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Peki, kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat nasıl alınacak? İşte yanıtı..

Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesinde birinci derece sit alanı olarak kabul edilen Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma hukuka aykırı bulunmadı.

Sit alanlarında yapılan düzenlemeler meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sit alanlarına yönelik değişikliklere ilişkin soru önergesi hazırladı.Yedekci, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 12 soru sordu..

sit alanlarındaki yapılarda basit onarım Haberi

sit alanlarındaki yapılarda basit onarım

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlara ait taşınır ve taşınmaz varlıklara "Kültür varlığı", jeolojik devirlere ait olup ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli alanlara "Tabiat varlığı", çeşitli medeniyetlere ait kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler, tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar sit alanları oluyor.


Bu alanlarda yer alan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek.


25 Mart 2016 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 29664


İLKE KARARI


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


Toplantı No. ve Tarihi     : 30 - 03.02.2016     

Karar No. ve Tarihi         :...