29 / 04 / 2024

sit alanlarının bağlı olduğu bakanlık

sit alanlarının bağlı olduğu bakanlık

Sit alanları, özellikleri, duyusal, sanatsal, bilimsel önemleri, güzellikleri bakımından korunmaları ve değerlendirilmeleri gereken ve ender bulunan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki sit alanları hangi bakanlığa bağlı?

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Sit alanlarının kaldırılması gündemde!

Trabzon Uzungöl’de yurttaşların sit alanı ihlali gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sit alanlarının kaldırılmasına yönelik harekete geçtiği bilgisine ulaşıldı.

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

TOKİ Trabzon Akçaabat Sarıtaş başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Trabzon Akçaabat Sarıtaş başvuruları bugün başlıyor. Alanları 84,98 metrekare olarak dizayn edilen 2+1 dairelerin bulunduğu projede 3 adet konut açık satışa sunuluyor.

TOKİ Kırşehir Akpınar 2. Etap başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Kırşehir Akpınar 2. Etap başvuruları bugün başlıyor. Toplam 17 adet konutun açık satışa sunulduğu projede alanları 88,33 metrekareden oluşan 2+1 daireler bulunuyor.

TOKİ Kütahya Şaphane 2. Etap başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Kütahya Şaphane 2. Etap başvuruları bugün başlıyor. Alanları 74,76 metrekare olarak tasarlanan 3+1 dairelerin bulunduğu projede 228 adet alt gelir konut açık satışa sunuluyor.

Çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin temizlik hizmetleri için ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlıyor...

Avukat Kadir Kurtuluş sit alanlarının hukuktaki yerini anlattı!

Doğal yaşamı koruma ve ülke tarihine sahip çıkma unsurları sebebiyle hayati öneme sahip olan sit alanlarının hukuktaki yerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk. Kurtuluş konuyla ilgili tüm detayları paylaştı...

Nevşehir Ürgüp 1. ve 2. Etap sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Nevşehir Ürgüp 1. ve 2. Etap Toplu Konut Projelerinde konutların gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama işlemleri bugün başlıyor.

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap sözleşme süreci bugün başlıyor!

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap projesinin 5 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen kurası sonucu toplam 30 adet daire satışa sunuldu. Asil listelerde bulunan hak sahipleri için sözleşme imzalatma işlemleri bugün başlıyor.

sit alanlarının bağlı olduğu bakanlık Haberi

sit alanlarının bağlı olduğu bakanlık

Sit alanları hangi bakanlığa bağlı?

Sit alanları, özellikleri, duyusal, sanatsal, bilimsel önemleri, güzellikleri bakımından korunmaları ve değerlendirilmeleri gereken, ender bulunan; yer üstünde, yer altında veya su altında yer alabilen alanlar olarak tanımlanıyor.


Sit alanları; tarihi sit alanları, arkeolojik sit alanları, kentsel sit alanları ve doğal sit alanları olmak üzere 4 kategoride toplanıyor. Peki sit alanları hangi bakanlığa bağl? Sit alanları ile ilgili düzenlemeler hangi bakanlık tarafından gerçekleşiyor?


Sit alanları, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan tarihi sitler koruma ve kullanma koşulları şu şekilde:


Tarihi sitler..

Milli tarihimiz ve askeri harp tarihi açısından önemli tarihi olayların cereyan ettiği ve doğal yapısıyla birlikte korunması gerekli alanlardır.


Koruma ve Kullanma Koşulları

a) Bitki örtüsünü, topografik yapıyı, siluet...