27 / 05 / 2024

Sitaş Müteahitlik projeleri

Sitaş Müteahitlik projeleri

Bugüne kadar onlarca projeye imza atan Sitaş Müteahitlik Müşavirlik Ve Mühendislik Limited Şirketi konkordato talep etti...

Yurt dışı müteahhitlik projeleri 2021'de 20 milyar doları aşacak!

Geçtiğimiz sene sert bir şekilde düşüş gösteren yurt dışı müteahhitlik işleri miktarı, 2021 yılında toparlandı ve tekrar 20 milyar doların üzerine ulaştı. Kasım sonu itibariyle Türk müteahhitler 130 ülkede 10 bin 909 proje üstlendi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kamu ve mahalle müteahhitleri inşaatta istihdamı artırdı! 

Gayrimenkul sektöründe istihdamlar arttı. Kamu sektörüne bağlı müteahhitlerin projeleri inşaat sektörüne hareketlilik kattı.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

TOKİ 35. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 35. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (ÖNYETERLİK) ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ 35. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 35. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi bugün saat 11:00'te yapılacak.

TOKİ 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Yeşil GYO'nun yarım kalan projeleri için sözleşme imzalandı!

Yeşil GYO'nun kredi borclarının tasfiyesi, protokol kapsamında belirlenen hususların yerine getirilmesi kaydıyla olusturulucak olan ilave finansman ile İnnovia 4, İnnovia Arifiye ve Elexia Tuzla projelerinin tamamlanması için mutabakat saglandı. 

TOKİ 28. Paket Danışmanlık işi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 28. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi (ön yeterlik) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

TOKİ 28. Paket Danışmanlık işi ihalesi 27 Ekim'de!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 28. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi (ön yeterlik) ihalesi 27 Ekim'de yapılacak.

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

Sitaş Müteahitlik projeleri Haberi

Sitaş Müteahitlik projeleri

1994 yılından bu zamana kadar birçok müteahhitlik ve mühendislik işlerine imza atan Sitaş Müteahitlik Müşavirlik Ve Mühendislik Limited Şirketi, son dönemde yaşadağı mali sıkıntıyı aşamayında konkordato talep etti. 

Sitaş Müteahitlik Müşavirlik ve Mühendislik Limited Şirketi tarafından konkordato geçici mühlet verilmesi talebi üzerine T.C. Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 20 Kasım 2018 tarih, 2018/840 esas sayılı ara karar ile şirketin konkordato talebine esas olmak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildi. 

Konkordato komiseri olarak ise yeminli mali müşavir Beyhan Öçtürk, hukukçu Av. Serhat Pak ve inşaat mühendisi Abdurrahman Temiz atandı.

Sitaş Müteahitlik'in tamamlanan projeleri

1.    Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi İnşaatı

2.    Polatlı 300 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı

3.    Mersin Adalet Sarayı İnşaatı

4.    Karabük Merkez 700 Konut Adet Konut İnşaatı

5.    Osmaniye T Tipi Tutukevi...