02 / 05 / 2024

Site aidatları nasıl belirlenir

Site aidatları nasıl belirlenir

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''Sitelerdeki aidatların emlak değerine etkisi'' konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Site aidatları neye göre belirlenir?

Kat maliklerinin anagayrimenkul üzerinde yapılan tüm harcamalara eşit olarak katılması gerekiyor. Katınılmadığı durumlarda cezai yaptırımlar uygulanabien site aidatları neye göre belirlenir? İşte Site aidatları neye göre belirlenir sorusunun yanıtı..

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Konut sitelerinde fahiş aidatlara son! Site aidatlarında yeni dönem başlıyor!

Son zamanlarda site aidatlarındaki fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Konut sitelerindeki fahiş aidatlara son verecek yeni dönem başlıyor. İşte ayrıntılar...

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Ödenmeyen aidatlar nasıl tahsil edilir? 

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ödenmeyen aidatların nasıl tahsil edileceğini sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Kovid-19 sürecinde site toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yeni bir yıla giriyoruz ve kat malikleri toplantılarının çok büyük bir kısmı ocak ayında yapılacak. Peki bu salgında nasıl yapılacak?' sorusunu cevapladı.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Site aidatları nasıl düşer?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal,okuyucusunun sorduğu ''Site aidatları düşürmek ve ödemeyenlerin ödemesini sağlamak için ne yapılabilir?'' sorusunu cevaplandırdı.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Site aidatları nasıl belirlenir Haberi

Site aidatları nasıl belirlenir

Site yönetimlerinin vizyonu, tekelleşmek, insanların hayatını zorlaştırmak, disiplin adı altında yasaklar koymak değildir. Aksine sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırmak için yönetim becerisi sağlamaktır.


Yönetim becerisi hizmet sayısı ve kalitesinden ödün vermeden, bu hizmetlerin maliyetini düşürerek aidatların düşük olmasını ve düşüklüğün sürdürülebilirliğini sağlayabilmektir.

Hizmet çeşitliliği ve kalitesinden ödün vermeden, aidatların düşük olması emlak değerini artıran en somut gayret ve sebeptir.


Aidatlar yüksek olunca, malikler kendi evlerinde kiracı gibi olur, kiracılarsa kira olarak ev sahibine, aidata, ısınmaya vs. harcayacaklarını tek bir gider kaleni gördüğünden, kira fiyatı fazla ama aidatı düşük sitelere giderler. Sonuçta ev sahipleri, kira fiyatlarını yüksek bulduğundan, bu sitedeki evlerini kiraya verip başka bir siteye, mahalleye taşınmaya başlarlar. Aynı davranış kiracılar için de geçerlidir, kira kadar aidat ve diğer giderler ödeyen...