19 / 07 / 2024

site cumhuriyeti

site cumhuriyeti

Toplu Konutlarda yani sitelerde oturanlar, iki yılda bir yönetici seçmek için oy kullanıyor. Sitelerde resmen site Cumhuriyetleri kurulmaya başlanmış. Muhalif olanlardan tutunda site içerisinde darbe yapmaya çalışanlar bile var

Site yönetiminden nasıl istifa edilir?

Site yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Yöneticinin hakları arasında "istifa" da yer alıyor. Peki, site yönetiminden nasıl istifa edilir?

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

Neden site hayatı tercih ediliyor?

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor. Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor!

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor.Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Alp Duyar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Site yönetim bütçesi nedir?

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu gereğince sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, site yönetim bütçesi nedir?

Site yöneticisi nasıl değiştirilir?

Kat Mülkiyet Kanunu gereğince, anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Kanuna göre eski yönetici tekrar atanabiliyor. Peki, site yöneticisi nasıl değiştirilir?

Site yöneticisine ödenen ücretler neler?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 27’nci maddesine göre; site, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Site yöneticisine ücret tayin edilmesi mümkün oluyor. Peki, site yöneticisine ödenen ücretler neler?

Site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir?

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunlu oluyor. Peki, site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir? İşte, Site yöneticisinin cezai sorumlulukları..

Site yöneticisi nasıl istifa eder?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Kat malikleri sorumluluklarını yerine getirmezse site yöneticisi istifa edebiliyor. Peki, site yöneticisi nasıl istifa eder?

Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Site yönetiminin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği kimler tarafından kontrol ediliyor? Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Boğaziçi Yönetim Site Müdürleri asansör bakımı gündemi ile toplandı!

Marmara Bölgesinde yönetim hizmeti sunulan tüm sitelerim her ay mali ve idari işlerinin görüşüldüğü site müdürler toplantısında bu ay Asansör Bakımı ve Kontrolleri masaya yatırıldı.

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Yiğit Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Eylül'de Jetkent 1 Sitesi Beylikdüzü'nde kuruldu.

site cumhuriyeti Haberi

site cumhuriyeti




Site yönetimi seçimlerinde, genel seçimleri aratmayacak bir rekabet var. Muhalefetle yönetim arasında hararetli tartışmalar oluyor. Muhalefet, blokları daire daire gezip yönetimin eksiklerini, kusurlarını anlatıyor, yönetici ve kurmaylar cevaben aynı yerlere gidip, yapıp ettiklerini anlatıyor. Hatta bazı sitelerde muhalefet darbe girişiminde bulunuyor. Yönetim ofisi darbeci site sakinleri tarafından işgal edildiği için mahkemelik olan siteler var. Davalarla ilgili istatistiki bilgiye ulaşılamıyor ama hakimler site yöneticileri ve muhaliflerinin davalarından bıkmış durumda. Seçim sandığını polis korumasına aldıranlar var. Sahte oy kullanılmasın diye.


Darbecileri emlakçılar kışkırtıyor


Bazı yöneticiler emlakçılardan şikayetçi. Darbecileri onlar kışkırtıyormuş. İddialarının gerekçesi şöyle: 


İyi bir yönetim, sitenin tüm sorunlarını çözdüğü için ev sahipleri de kiracılar da taşınmıyor. Dolayısıyla kiralık ve satılık daire sirkülasyonu azalıyor. Bu yüzden de emlakçılar, yönetim karşıtlarını kışkırtıyor, maddi ve manevi...