07 / 07 / 2024

site konutlar

site konutlar

Türkiye'de 1980 sonrası 'Kaliteli Yaşam' arayışları sonucunda, kapalı konut siteleri oluşmaya başladı. Ancak günümüzde, insanların gerçekten kapalı site beklentisi var mı? Yoksa bu bir statü göstergesi midir? Sorusu hala netlik kazanamamıştır.

Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda aidat yolsuzluğu tepkisi!

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda 5 bin kişi site yönetimini protesto etti. Site yönetiminin fazladan aldığı ücretin dışında, aidata istediği ek 6 milyon TL’lik bütçe karşısında site sakinleri duruma tepki gösterdi.

18 maddede site konutlarında yasak işler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site konutlarında yasak işler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Arnavutköy VEFA Konutları'nın tapuları dağıtıldı!

Arnavutköy Belediyesi ve TOKİ tarafından inşa edilen VEFA Konutları'nın tapuları dağıtıldı. 720 daireden oluşan projede tapu dağıtımı için site içinde tören düzenlendi.

İzmir Torbalı markalı konutların yeni adresi oldu!

Yapılaşmanın çok hızlı olduğu Torbalı'da inşa edilen markalı konutların sayısı bir hayli fazla. İstanbul ve İzmir merkezli firmaların ilgi gösterdiği ilçede yerli firmalar da büyük site projelerine imza atıyor

Turkuaz Vadisi Konutları'ndaki kapıcılar işten çıkarılıyor mu?

Turkuaz Vadisi Konutları’nda topluca işten çıkarılacaklarını öğrenen kapıcıların direnişi sonuç verdi. Site yönetimi, kapıcıların işten çıkarılmasını ön gören maddeyi geri çekti

TOKİ site yönetimlerine ilişkin 8 sorun mecliste!

TOKİ konutlarının site yönetimleri meclis gündemine taşındı. Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TOKİ'den tapusunu alan toplam Yurttaş sayısının ne kadar olduğunu ve site yönetimlerine bu yurttaşlardan giren olup olmadığını sordu..

TOKİ Mersin Erdemli Konutları'nda cami sorunu çözülüyor!

Adana Erdemli Belediyesi, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların cami sorununu çözmek için çalışmalara başladı. TOKİ'nin site bahçesinde bulunan bir kamelyası mescide dönüştürülerek, burada yaşayan insanların cami sorunu çözülüyor.

İzmir'de site konutları tercih edilmiyor!

Türkiye'nin araştırma kuruluşlarından Akademetre, İzmirlilerin konut satın almada tercih kriterlerinin neler olduğunu belirleyen araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, İzmirlilerin büyük çoğunluğu site konutlarını tercih etmiyor.

Nas İnşaat Başakşehir Deprem Konutları için teklif verdi!

Nas İnşaat, Başakşehir Deprem Konutları için site sakinleriyle ilk toplantıyı gerçekleştirdi ve teklifini sundu. 51 blokta 810 daireden oluşan Başakşehir Deprem Konutları'nda 3+1 daireler bulunuyor...

Güzelyurt Konutları satışta! 180 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Esenyurt'ta butik site olarak Bayburtlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Güzelyurt Konutları'nda toplam 126 adet daire bulunuyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 180 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

1997 yılında Suadiye Büyükhanlı Konutları satışa sunulmuş!

1997 yılında Suadiye Bağdat Caddesi üzerinde inşa edilen Suadiye Büyükhanlı Konutları satışa sunulmuş. Açık ve kapalı yüzme havuzu ve kapalı otoparkın bulunduğu site 5 bloktan oluşuyormuş.

1997 yılında Trio Konutları satışa sunulmuş!

1997 yılında Kadıköy Kozyatağı'nda inşa edilen Trio Konutları satışa sunulmuş. 20 dönümlük yeşil alanın bulunduğu site, 132 adet daireden oluşuyormuş ve daireler 285 metrekare büyüklüğündeymiş.

1996 yılında Kadıköy İbrahimağa Konutları satışa çıkarılmış!

1996 yılında Türkiye İş Bankası Mensupları Emekli ve Munzam Sandık Vakıfları tarafından yaptırılan Kadıköy İbrahimağa Konutları satışa çıkarılmış. Site, 78 metrekare ile 163 metrekare arasında değişen ölçülerde 722 konuttan oluşuyormuş.

site konutlar Haberi

site konutlar

Türkiye'de 1980 sonrası ortaya çıkan yeni kentlilerin 'Kaliteli Yaşam' arayışları sonucunda, kapalı konut siteleri oluşmaya başladı. Ancak günümüzde, insanların gerçekten kapalı site beklentisi var mı? Yoksa bu bir statü göstergesi midir? Sorusu hala netlik kazanamamıştır. 


2000'lİ yıllar; özelleştirmenin hız kazandığı ve kent parçalarının özel sektör işbirliğiyle ilk defa "dönüşüm" stratejilerinin izlendiği yıllardır. 

Sanayinin kent dışına çıkarılması, desentralizasyon, (Yerelleştirmek, kamu yönetiminde, yönetim yetki ve sorumluluğunun, yerel kamu otoritelerinin daha geniş bir serbestiye sahip kılınmaları için kısmen merkezi yönetimden yerel yönetimlere bırakılması, yerinden yönetim) uygulaması başlatılmıştır. Ayrıca ulaşım akslarının çevre yollarının yapımıyla her yöne erişilebilirlik artmış ve kent çevrelerinde lüks konutların yapımı gerçekleştirilmiştir. İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde, kent dışında siteler yapıldı. Bu konut yerleşmelerinin hemen yakınında, liberal ekonominin de etkisiyle, fizik mekânda...