06 / 05 / 2024

site kültürü kişileri yabancılaştırır mı

site kültürü kişileri yabancılaştırır mı

Kentsel dönüşüm yabancılaştırıyor. Dönüşüm için yıkım yapılan mahallelerde evlerin yanında yıkılan dükkanlarda var. Yeni projede devasa siteler yapılırken, dükkanı yıkılan esnaf için yeni dükkan düşünülmemiş.

Kültür Bakanlığı’ndan personel alımı!  517 kişilik personelin departmanları açıklandı!

Kültür Bakanlığı, Temizlik, Büro ve Güvenlik Personeli pozisyonları için 527 kişilik aday arasından 49 yedek personel seçimi yaptı. Lisans, ön lisans ya da lise düzeyinde eğitimini tamamlamış kişiler arasından sözleşmeli personel alımı yapılacağı kısa süre önce duyuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 165 sözleşmeli personel alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Lise, ön lisans ve lisans mezunu kişiler arasından 165 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki, adaylarda aranan şartlar neleri son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları başladı! En az lise mezunu! Kültür ve Turizm Bakanlığı peş peşe açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları yapacağını duyurdu. En az liser mezunu olmak üzere toplamda 216 kişi alınacak. Hemen bakın! işte ayrıntılar...

Kültür ve Turizm Bakanı  Ersoy: Turizmde kişi başı gecelik gelirle rekor kıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl 83-84 dolar kişi başı gecelik gelirle bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı. Ersoy, söz konusu rakamın yüzde 35 arttığını belirtti.

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Yeni açılan Kağıthane Kültür Merkezi'nde 2.2 milyon TL'lik güçlendirme!

Kağıthane Belediyesi, 2019'da açılır açılmaz statik sorunlar yaşanan kültür merkezini acilen güçlendirdi. 42.6 milyon TL harcanarak yapılan yeni kültür merkezi için 2.2 milyon TL'lik güçlendirme çalışması yapılmasının kamu zararı yarattığını ileri süren Kağıthane Belediye Meclisi’nin İYİ Parti’li üy

Çekmeköy'deki belediye arazisine kültür merkezi yapılacak! 

Çekmeköy Belediyesi'ne ait arsada villa ve AVM yapılacağı ileri sürülmüştü. Eski milletvekili Nusret Bayraktar, konuya ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, araziye kültür merkezi inşa edileceğini belirtti...

Edirne'deki Atatürk Kültür Merkezi yükseliyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Tamamlandığında 750 kişilik kapasiteye sahip olacak merkez bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

Ahi Evran Üniversitesi'ne 1.500 kişilik kongre ve kültür merkezi!

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatı tamamlanan kongre ve kültür merkezinin kısa sürede hizmete açılacağını açıkladı.

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor. Kültür merkezi, 5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanesi, 300 kişilik konferans salonu ve diğer donatıları ile kentin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

TİKA'dan Gürcistan'daki kültür merkezine destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının gönüllü elçileri Gürcistan'da hayata geçirilen "Dünyayı Eğitim ve Sevgi Kurtaracak" projesinin kültür merkezi inşaat çalışmalarına katıldı.

Başakşehir'e kültür ve yaşam kompleksi geliyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından Fenertepe Mahallesi’ne kültür ve yaşam kompleksi yapılıyor. Proje kapsamında 450 kişi kapasitesine sahip amfi tiyatroda konser, tiyatro gibi çeşitli açık hava etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımına Mart ayında başlanacak!

Yıkımına Mart ayında başlanacağı açıklanan ve yerine 2 bin 500 kişilik opera binası yapılması planlanan Atatürk Kültür Merkezi’nin son hali görüntülendi. 

site kültürü kişileri yabancılaştırır mı Haberi

site kültürü kişileri yabancılaştırır mı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mahalle kültürünü yok eden imar politikalarına tepki gösterdi. Türkiye'nin 81 ilinde 3 bin 12 şantiyesi ile eski işyeri ve konutların yıkılarak kentsel dönüşüm seferberliği adı altında yeni yerleşim yerlerinin yapıldığını belirten Palandöken "Kentsel dönüşüm programı çerçevesinde her ilimizde şantiyeler kuruldu. Dönüşüm için yıkım yapılan mahallelerde evlerin yanında yıkılan dükkanlarda var. Yeni projede devasa siteler yapılırken, dükkanı yıkılan esnaf için yeni dükkan düşünülmemiş. Site kültürü insanları birbirlerine yabancılaştırıyor, yainızlaştırıyor. Site kültüründen bıkan insanların tekrar mahalle kültürüne dönmesi kaçınılmaz" dedi. 


Planlı kentleşmenin arzu edilen bir süreç olduğunu, ancak böyle bir uygulamanın gerçekleşmediğine işaret eden Palandöken, "Yeniden inşa edilen yerlerde bugüne kadar 638 bin 707 adet konut üretilirken 513 ticaret merkezi yapılmıştır" ifadelerini...