05 / 05 / 2024

Site peyzaj giderleri

Site peyzaj giderleri

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Sitemizde bazı kat malikleri, peyzaj giderlerini ödemek istemiyor. Haklı olabilirler mi?'' sorusunu yanıtladı...

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site sakinleri peyzaj giderlerini ödemek zorunda mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Sitemizde bazı kat malikleri, peyzaj giderlerini ödemek istemiyor. Haklı olabilirler mi?'' sorusunu yanıtladı...

26 maddede site giderleri ve ödenmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site giderleri ve ödenmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

9 maddede site peyzajı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerdeki peyzaj alanı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

İBC Danışmanlık Peyzaj Planlama Site Yönetimi ve Temizlik Limited Şirketi kuruldu!

İBC Danışmanlık Peyzaj Planlama Site Yönetimi ve Temizlik Limited Şirketi, İsmail İbiç tarafından 10 bin TL sermaye ile 26 Eylül'de Eyüp'te kuruldu.

Site ve apartman aidatları yüzde 30 yükseldi!

Site ve apartman giderleri için daire başına ödenen ücretler yüzde 20 ile yüzde 30 arasında yükseldi. Bu durum mesken sakinlerini rahatsız etti. Özellikle toplu konutlarda, sitelerde yasayanlar, yükselen fiyatlardan daha çok rahatsız.

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

0255 İstanbul Zekeriyaköy'de çatı katı daireler 400 bin dolara!

BCC INVEST'in İstanbul Zekeriyaköy'de hayata geçirdiği 0255 İstanbul projesinde satışlar başladı. Açık alanları ile hareket özgürlüğü sağlayan projede bloklar arası site peyzaj alanları dikkat çekiyor.

Beylikdüzü'ndeki site alanları bakımdan geçiyor!

Beylikdüzü Belediyesi, kentin modern yapısı korumak ve estetiği bozan hususları ortadan kaldırmak için özellikle Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile site alanlarını bakımdan geçiriyor, ücretsiz peyzaj danışmanlığı veriyor.

Site ortak giderleri nelerdir?

Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlıyor. Peki, site ortak giderleri nelerdir? Nasıl karşılanır?

Site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Anagayrimenkulün günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için malik ve kiracılardan aidat toplanıyor. Aidatı ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Peki, site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Site aidatı ne zaman başlar?

Sitenin kapıcısı, kalorifercisi, bahçıvanı ve bekçisi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor. Kat malikleri toplantısında belirlenen bu aidatlar ne kadar oluyor? Peki,site aidatı ne zaman başlar?

Site peyzaj giderleri Haberi

Site peyzaj giderleri

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sitemizde bazı kat malikleri, peyzaj giderlerini ödemek istemiyor. Haklı olabilirler mi?'' sorusuna cevap verdi. İşte o haber...

Sitemizde bazı kat malikleri, peyzaj giderlerini ödemek istemiyor. Bu bedelin sadece bahçe katında oturanlar tarafından ödenmesi gerektiğini söyleyip ödemiyorlar. Haklı olabilirler mi?

Yönetim planı gereği bahçe katındaki bahçeler ortak alansa, her ne kadar bahçe katında oturanlara özgülenmiş olursa olsun, tüm kat malikleri peyzaj giderinden de sorumludur. Keza bu peyzaj, sadece bahçe katında oturanlar bakımından bir değer sağlamaz aynı zamanda sitenin görünümünü güzelleştirir, değerini artırır. Bunun tüm kat malikleri açısından menfaati büyüktür ve bu gider de ödenmek...