03 / 05 / 2024

site sorunu okuyucusu sorunu

site sorunu okuyucusu sorunu

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''120 dairelik sitenin park alanı nasıl genişletilir?'' sorusunu yanıtladı. Heper, bu sorunun nedeninin müteahhit olduğunu belirtti.

Artık kimse 20. katta oturmaktan, site aidatı ödemekten memnun değil! Vatandaşlardan konut sorunu yorumları!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen tepkiler...

Yazlık sitelerde aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yazlık sitelerde yaşanan aidat sorunu" kaleme aldı. İşte yazının detayları..

Sitelerde denetçi sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde denetçi sorunu" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Sitelerde güvenlik sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yaşanan güvenlik sorunu" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Site sakinlerinin toplantılara katılmama sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "site sakinlerinin toplantılara katılmaması" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Kiracıların aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "kiracıların aidat sorunu" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Site kat malikleri kurulunda vekaleten oy kullanılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Site kat malikleri kurulunda vekaleten oy kullanılabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

TOKİ Mersin Erdemli Konutları'nda cami sorunu çözülüyor!

Adana Erdemli Belediyesi, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların cami sorununu çözmek için çalışmalara başladı. TOKİ'nin site bahçesinde bulunan bir kamelyası mescide dönüştürülerek, burada yaşayan insanların cami sorunu çözülüyor.

Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Apartman veya site yönetimi, tüm kat maliklerinin refahı için kurul ile birlikte karar alıp, uygulamakla yükümlü oluyor. Apartmandaki sorunlar nasıl çözümlenir? Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Site yönetimi hukuku!

Konut siteleri ile ilgili yasal hükümler, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Site yönetimi hukuku kanunda "Toplu Yapılara İlişkin Özel Hükümler" başlığı altında yer alıyor. İşte site yönetim hukuku...

Site yönetiminin sorumlulukları!

Birden fazla anagayrimenkul bloğunu içinde barındıran sitelerde, yönetimin tüm blok sakinlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. Peki site yönetiminin sorumlulukları nelerdir? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Site İstanbul Bahçelievler'de 505 bin TL'ye 113 metrekare 2+1!

Site İstanbul Bahçelievler projesi kapsamında yer alan konutlardan 113 metrekare alana sahip 2+1 dairelerin fiyatları 505 bin TL'den başlıyor. Sitesi açılan projede ön talep toplanıyor

Site yönetimi temsilciler kurulu!

Site yönetimi temsilciler kurulu, Blok Kat Malikleri kurullarının seçtikleri “Blok Temsilcileri” ve site kat malikleri kurulunun seçtiği “Site Yönetim Kurulu Başkanı”ndan oluşuyor. Peki kurulun görevleri nelerdir?

site sorunu okuyucusu sorunu Haberi

site sorunu okuyucusu sorunu

120 daireli bir sitede daire sahibiyim. Sitede 95 araçlık park yeri var. Oysa yeşil alan ve çocuk parkı daraltılsa yeterli park alanı olabilecek. Bazı dairelerin birden fazla aracının var. Kat malikleri kuruluna da az sayıda kat malikinin katılması ile bu konuda karar alınamıyor. Bu hususu nasıl hallederiz?

Bir site içinde çocuk parkının yeri, otopark, yeşil alan gibi ortak alanlar tasdikli projede belirtilmiştir. Tasdikli projeye bakarsanız bunlann site içindeki alanlara yerleştirilmiş olduğunu görürsünüz. Bunlann yerini proje dışında bir başka yöntemle değiştiremezsiniz. Yerlerini değiştirmek, toptan kaldırmak gibi işler ancak tadilat projesi ile mümkündür. Tadilat projesi yapmak için ise tüm bağımsız bölüm maliklerinin tadilat projesini imzalaması lazım. Yani sizin düşündüğünüz gibi kat malikleri toplantısına biraz daha fazla kat maliki katılsa dahi sizin istediğiniz...