28 / 04 / 2024

Site yönetimi temsilciler kurulu!

Site yönetimi temsilciler kurulu!

Site yönetimi temsilciler kurulu, Blok Kat Malikleri kurullarının seçtikleri “Blok Temsilcileri” ve site kat malikleri kurulunun seçtiği “Site Yönetim Kurulu Başkanı”ndan oluşuyor. Peki kurulun görevleri nelerdir?



Site yönetimi temsilciler kurulu!

Site temsilciler kurulu Oluşması, Yetki Alanı ve Görevleri

a) - Site Temsilciler Kurulu, Blok Kat Malikleri kurullarının seçtikleri “Blok Temsilcileri” ve site kat malikleri kurulunun seçtiği “Site Yönetim Kurulu Başkanı”ndan oluşur.


b) - Site Temsilciler Kurulunun yetki alanı, bu yönetim Planının 7. Maddesinde tanımlanan ve yerleşim planında sınırları gösterilen “Site” alanıdır.


c) - Site Temsilciler Kurulu, 5 adet Blok temsilcisi arasından 1 asil 1 yedek üyeyi “Site Denetim Kurulu”na seçerek görevlendirir veya kat maliklerinden birini bu iş için seçebilir. 


Site Temsilciler Kurulu, olağan yıllık toplantılarında Site Yönetim Kurulunun bütün hesap ve işlemlerini, Site Denetim Kurulunun Raporlarını dikkate alarak inceleyip değerlendirir.


d) - Site Temsilciler Kurulu, Site Yönetim Kurulunu yönlendirici kararlar alır ve 634 sayılı KMK’nun ilgili hükümlerinin ve bu Yönetim Planının doğru uygulanıp uygulanmadığını gözetir.


e) - Kat Maliklerinin ortak gidere katılım paylarını da belirleyen yıllık “Site İşletme Projesi” görüşüp karara bağlar.

 

f)- Maliyeti net asgari ücretin 6 katını aşan siteye ait alım, iş ve projeler için site temsilciler kurulu kararı gerekir. Site Yönetim Kurulu bu karar öncesi ya da sonrasında konuyu site kat malikleri kuruluna götürebilir. Burada çıkan karar nihaidir. Site kat malikleri kurulunu her zaman toplamak mümkün olamadığından, kapalı zarfta imzalı anket uygulaması şeklinde kat malikleri iradelerini ortaya koyabilir. Bu zarflar site temsilciler kurulu huzurunda açık şekilde tasnif edilir.


Site Temsilciler Kuruluna Katılma ve Oy Hakkı

Madde – 29 -

a) - Site Temsilciler Kurulu üyelerinin her biri, temsil ettikleri blokta konut sayısı kaç olursa olsun, kurulda bir oy hakkına sahiptir.

 

b) - Site Temsilciler Kurulunun belli bir toplantısına katılamayacak olan üye, temsilcilerden bir başkasını vekil atayabilir. Vekil temsil yetkisini yazılı olarak kanıtlamak zorundadır. Toplantıya katılamayan blok temsilcisini temsilen aynı bloktan başka bir kat maliki de toplantıya izleyici olarak katılabilir ancak oy kullanamaz.  Bir üye birden fazla vekâlet yetkisi kullanamaz.

 

Site Temsilciler Kurulu Toplanma ve Çağrı

Madde – 30 –

a) - Site Temsilciler Kurulu, Site Yönetim Kurulu tarafından, olağan toplantı tarihinden en az 15 gün önce, bütün kurul üyelerine imzalattırılacak bir çağrı veya ilan panosuna asılacak ilan ile haberdar edilerek toplantıya davet edilir. 


Olağan toplantı davetine Yönetim Kurulunun gelir/gider durumunu gösteren raporu ve denetim kurulu raporu da eklenir 


b) - (a -fıkrası uygulaması gecikir ise) Site Temsilciler Kurulu, her yıl, HAZİRAN ayının 1. hafta sonu olağan olarak, kendiliğinden toplanır.


c) - Site Yönetim Kurulu gerekli gördüğü hallerde, kurulu, yukarıda belirlenen usullere uyarak, her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilir. Acil durumlarda süre, yazılı veya ilanlı davet şartı aranmaz.


d)-Site Temsilciler Kurulu üyelerinin üçte birinin yazılı istemi olursa, Yönetim Kurulu, Temsilciler Kurulunu gecikmeksizin toplamak zorundadır. İstemde bulunanlar, gündemi de bildirirler. Olağanüstü toplantılarda yalnızca önceden belirlenen gündem görüşülür.


Site Temsilciler Kurulu Toplantı ve Karar Yeter Sayısı

Madde - 31-

1. Site Temsilciler Kurulu, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır.

2. Kararlar, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla alınır. Kararlar alınırken eşitlik durumunda Yönetim kurulu başkanın oyu yönünde karar alınır.

3. Site yönetim kurulunun denetlenmesine ilişkin kararlarda site yönetim kurulu üyeleri bulunabilir ama oy kullanamaz.

 

Site Temsilciler Kurulu Kararlarının Yazılması Ve İmzalanması

Madde -32-

Site Temsilciler kurulunun kararları, site yönetim kurulu başkanı tarafından noter onaylı site karar defterine yazılır ve toplantıya katılan temsilciler kurulu üyeleri tarafından imzalanır. Karara aykırı oy verenler, aykırılığın sebebini belirterek defteri imza ederler


Site Temsilciler Kurulu Kararlarının Bağlayıcılığı

Madde -33-

Site Temsilciler Kurulunun kararları, Site kapsamında bulunan bütün bağımsız bölüm sahipleri (kat maliklerini), sakinlerini (kiracılarını), irtifak hakkı sahiplerini, bağımsız bölümü onlardan devralacak olanları bağlar.  





Geri Dön