26 / 05 / 2024

sitedeki daireye iş yeri açma

sitedeki daireye iş yeri açma

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitenin bir dairesine işyeri açma ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

İstanbul'da bir daireye aylık 650 bin lira kira bedeli istendiği ortaya çıktı. 6 oda 1 salon olan dairenin boğaz manzarası olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

23 bin 700 kişi oraya koştu! 2 artı 1 evi bedavaya verecek

Kanada'da yaşayan Türk iş insanı Fesih Zeki Mert, memleketi Bingöl’de yaptırdığı bir sitedeki 2 artı 1 daireyi bir kişiye bedava vereceğini duyurdu. Dairenin çekilişle verileceğini duyan vatandaşlar çekilişe akın etti. Tam 23 bin 700 kişi başvuruda bulundu.

İzmir Urla'da 56 villalı sitedeki bazı bölümler için yıkım kararı!

İzmir Urla'da ilçesinde geçtiğimiz senede 6 Ekim tarihinde, kumar oynatıldığı ve sahte içki satıldığı iddiasıyla jandarma tarafından operasyon gerçekleştiren Bademler Mahallesi'ndeki 56 villalı sitede bazı bölümlerin imara aykırı ve kaçak yapıldığı öğrenildi.

Kiraya verdiği dairesine çilingir ile giren ev sahibine 10 ay hapis!

Kahramanmaraş'ta kira borçlarını ödemediği gerekçesiyle kiracısının oturduğu daireye tahliye için çilingir yardımıyla giren ev sahibi "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Sitedeki bekçi evi ve idare binası satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yıllar önce kooperatif fesih olmuş, site yönetimi oluşturulmamış. Kullanılmayan bekçi evi ve idare binası 18 hissedardan birine satılabilir mi? Bunun hukuki yönü nedir?' sorusunu yanıtladı.

Sitedeki değişikliklere bina yönetimi müdahale edilebilir mi?

Kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabiliyor, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebiliyor.

TOKİ Konya Karapınar kura çekilişi yarın!

TOKİ Konya Karapınar kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek. Projede talep toplanan 300 adet daireye toplam 1.900 adet başvuru geldi. Daireler alt ve orta gelir grubuna özel satışa çıkarıldı...

TOKİ Kırşehir Kındam kura çekilişi yarın!

TOKİ Kırşehir Kındam kura çekilişi yarın noter huzurunda gerçekleştirilecek. Projede satışa sunulan 250 adet daireye toplam 283 başvuru geldi...

MİNT E-5’teki son 14 daire için yüzde 0,98 fırsatı!

Boğaz Haliç hattı arasında yeni nesil şehir apartmanları hayata geçirerek, sektördeki hızlı büyümesine hızla süren MİNT’in şehrin merkezinde enerji tasarruflu bina olarak inşa ettiği MİNT E-5’teki son 14 daireye yüzde 0,98 faiz oranlarıyla sahip olmak mümkün. 

Her daireye 1 otopark zorunluluğu 30 Haziran'a kadar aranmayacak!

Bakanlık, “her 3 daireye 1 otopark” zorunluluğunu “her daireye 1 otopark” olarak değiştiren yönetmelikte, inşaatı bitmiş ve yapı ruhsatı alma aşamasındakiler için kolaylık getirdi...

sitedeki daireye iş yeri açma Haberi

sitedeki daireye iş yeri açma

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitenin bir dairesine işyeri açma ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Sitenin bir dairesine işyeri açmak uygun mudur? Bunun için nasıl bir süreç yürütülür? Her işyeri için de aynı süreç geçerli midir?

Toplu yaşanan alanlarda esas olan nokta, huzursuzluğu ve çatışmayı engelleyerek bütünlük sağlamaktır. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gereklidir. Var olan bir sitenin bir dairesine işyeri açmak istiyorsanız, tüm kat maliklerinin muvafakatnamesini almalısınız.

Fakat bazı işyerleri için sadece muvafakatname değil genel kurulda oy birliği ile alınmış olan bir karar da gerekecektir.

Örneğin; berber, pastane, galeri, lokanta, büro açmak isterseniz, tüm kat...