02 / 05 / 2024

Sitelerde arşiv yönetimi

Sitelerde arşiv yönetimi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde arşiv yönetimi" konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ali Arıcı tarafından kuruldu.

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Halkalı'da 70 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yıldız, Yaşar Yıldız ve Hüseyin Yıldız ortaklığında kuruldu.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Birlik Site Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Birlik Site Yönetimi Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Adem Baykiz, Tunahan Uçar ve Uğur Cömert ortaklığıyla kuruldu. 

12 maddede sitelerde yapısallık  ve hizmet yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yapısallık  ve hizmet yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Arda Turan'ın sahibi olduğu Arşiv kapandı!

Süper Lig'e Başakşehir kadrosunda dönen futbolcu Arda Turan'ın 'yeni nesil lokanta' konseptiyle üç yıl önce Şişli'de açtığı 'Arşiv' kapandı.

Sitelerde toplantı yönetme yönetimi!

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için ''sitelerde toplantı yönetme yönetimi'' konusunu kaleme aldı. İşte, Zeynel Kayınova'nun yazısı... 

Sitelerde imaj yönetimi nasıl olur?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için ''sitelerde imaj yönetimi'' yazısını kaleme aldı.

Sitelerde anagayrimenkulün yönetim analizi!

Kat Mülkiyeti Kanununun 27 ve 69ncu maddeleri anagayrimenkulün yönetimi konusunu açıklayan maddelerdir. İşte sitelerde anagayrimenkulün yönetim analizi..

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Yaşar İnel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Şişli'de kuruldu.

Bursaspor yönetimi yeni benzinlik arazileri arıyor!

Bursaspor yönetimi yeni benzinlik arazileri için görüşmeler yapıyor. Yönetim, Botanik Park karşısındaki Hizmet Birimleri binasının yanındaki arazi için Osmangazi Belediyesi'yle bir görüşme gerçekleştirdi.

Sitelerde hizmet yönetimi çeşitleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde hizmet yönetimi çeşitleri " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Sitelerde arşiv yönetimi Haberi

Sitelerde arşiv yönetimi

Site  yönetimleri de bir organizasyondur ve sürekliliği esastır.  Sürekliliğin esası da arşivle mümkündür. 

Sitelerde arşiv yalnızca evraklardan değil, ayni malzemeden de oluşur. İnşaat bir imalattır ve sonrasında olası bakım-tamir-yineleme gerektiğinde imalattaki malzemeye ulaşılması yalnızca o malzemenin kodu ile yeterli olarak sağlanamayabilir. Bunun için sitelerde belli bodrum veya sığınaklarda inşaattan artan veya numune malzemeler arşivlenir yani depolanır. Bu depolamadan maksat yedeklemenin yanında numune muhafazası amaçlı olmalıdır.


Asıl arşiv ise; özellikle imalatçı firmadan teslim alınacak tesisat, elektrik,peyzaj vb. teknik projeler ile geçici yönetime ait kayıt kuyudattır.


Daimi yönetim sürecinde; arşiv daha düzenli sürekli olarak klasik ve e-ortamda yapılmalıdır. Üç mesafeli arşiv söz konusudur.


1.Yakın arşiv (Site yönetimi ofislerinde, kat malik ve site sakin dosyaları ile mevcut yönetimin kullandığı defterler ve belgelerdir.)


2.Orta arşiv (Bir önceki site...