29 / 04 / 2024

sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması

sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

8 maddede sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde güvenliğin önemi!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat www.emlakkulisi.com okurları için "sitelerde güvenliğin önemi" konulu yazı yazdı. İşte o yazı...

Sitelerde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde merkezi ısınma" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

3 maddede sitelerde usulsüz harcamalar!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat www.emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde usulsüz harcamalar" konulu yazı yazdı. İşte o yazı...

Yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler!

Bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için bu belgenin alınması gerekiyor. Belge için ilgili belediyeye müracaat ediliyor. Peki, yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler nelerdir?

Yapı kullanma izni harcı 2017!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2017 ne kadar?

9 soruda yapı kullanma izni nasıl alınır?

Yapı kullanma izni, bir yapı inşaatı bittikten sonra alınan belge oluyor. Peki, yapı kullanma izni nasıl alınır? Yapı kullanma izni için gerekli olan bilgi ve belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Kütahya Emet'te yeni işyerlerinin tapusu alındı!

Kütahya'nın Emet ilçesinde Esentepe bölgesinde yer alan arsanın satışını alarak yeni sanayi işyerlerinin yapımına başlayan kooperatif, hazineye ait alanında tapusunu aldı.

Atakule GYO Ankara'daki gayrimenkulünün yapı kullanma belgesini aldı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO Ankara'daki gayrimenkulünün yapı kullanma belgesini aldı.

Mistral Towers'ın yapı kullanma izin belgesi için başvuru yapıldı!

İzmir Ankara Caddesi'nde Mistral GYO tarafından hayata geçirilen Mistral Towers projesinin yapı kullanma izin belgesi için başvuru yapıldı.

Sitelerde imaj yönetimi nasıl olur?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için ''sitelerde imaj yönetimi'' yazısını kaleme aldı.

Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması Haberi

sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması

1. Kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda, bazı hizmetlerin görülmesi için bazı iş gören istihdam edilebilir. Bu personele taşınmaz ortak alanlarında projeye uygun olarak yapılıp, kullanma izin belgesi de olan ve çeşitli adlarla anılan ikamet alanları tahsis edilebilir.

2. Bu alanlardaki ikamet alanlarını, taşınmazda görevli olan personele tahsis etmekle, kiraya vermeyi ve-veya taşınmazda istihdam edilmeyen bir kimseye tahsis ile kiraya vermeyi birbirine karıştırmamak gerekir.

3. Tahsiste bir bedelle söz konusu değilken, kirada açıkça bir hukuki akit söz konusudur. Her zaman rica ettiğimiz gibi, siteleri mevzuatla yönetmek gerekir, hukuk devreye girince tüzel kişiliksiz tek hücreli site yönetimleri çok zorlanacaktır.

4. Kapıcı dairelerini kiraya vermek, çok açıkça oybirliği kararı gerektirirken, taşınmazdaki bir çalışana tahsis etmek yönetici tasarrufu ile bile mümkün olmaktadır ve sözleşmesi haklı veya haksız...