20 / 05 / 2024

Sitelerde peyzaj uygulamaları

Sitelerde peyzaj uygulamaları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' sitelerde peyzaj uygulamaları ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kıraç Peyzaj Ağaç ve Bitki Uygulamaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıraç Peyzaj Ağaç ve Bitki Uygulamaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yücel Morkaya tarafından kuruldu.

İnşaat projeleri için yeni peyzaj uygulamaları Flower Show İstanbul’da!

Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı Eurasia Plant Fair / Flower Show İstanbul, 10. kez kapılarını açıyor. İnşaat projeleri için yeni peyzaj uygulamaları Flower Show İstanbul’da sergileniyor.

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

4 maddede sitelerde iş güvenliği uygulamaları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "4 maddede sitelerde iş güvenliği uygulamaları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Sitelerde peyzaj hizmetleri organizasyonu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' Sitelerde peyzaj hizmetleri organizasyonu ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde peyzaj uygulamaları nasıl yapılmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' sitelerde peyzaj uygulamaları ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bursa Mimarlar Odası'ndan inşaat ruhsatı uygulamaları toplantısı!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ve inşaat ruhsatı uygulamaları ile yönetmeliklerin farklı yorumlanmasından kaynaklanan konuların değerlendirildiği görüşmelere Yıldırım Belediyesi'nin yöneticileriyle yapılan toplantıyla devam edildi..

İzmir'deki peyzaj mimarları platform kuruyor!

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, İzmir'de Peyzaj Mimarlarına yönelik bir platform kuracaklarını belirterek, meslek ve kent adına önemli işler yapmak istediklerini söyledi.

Uzungöl'de peyzaj düzenlemeleri tamamlandı!

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çaykara Belediyesi’nin Uzungöl Özel Çevre Bölgesinde ortak olarak yürüttükleri peyzaj düzenlemeleri tamamlandı. Peyzaj çalışmaları tamamlanan alan halkın hizmetine açıldı...

Türkerler Altyapı Peyzaj ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Türkerler Altyapı Peyzaj ve İnşaat Limited Şirketi 10 bin TL sermaye bedeli ile Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde, 16 Mart 2015'te Yusuf Kişi Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Wilo Ankara'da söndürme sistemleri uygulamaları semineri düzenledi!

Wilo’nun, Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlediği, sektöre yön veren eğitim seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Wilo’nun Ankara’da gerçekleştirdiği seminerde, “Söndürme Sistemlerinin Tasarımı ve Uygulamaları” konusu masaya yatırıldı.

Zaza Refrakter Uygulamaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Zaza Refrakter Uygulamaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 6 Mart 2015'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kartal'da, Umut Zaza Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

DZH İnşaat Malzemeleri Elektrik Orman Ürünleri Peyzaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DZH İnşaat Malzemeleri Elektrik Orman Ürünleri Peyzaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye bedeli ile Maltepe'de, 6 Mart 2015'te Şahin Kardeş Müdürlüğü'nde kuruldu.

Sitelerde peyzaj uygulamaları Haberi

Sitelerde peyzaj uygulamaları

Sitenin vaziyet planına esas mimari projeyi hazırlayıp onaylatarak uygulamaya sokan imalatçı firma aynı şekilde peyzaj planını ve uygulamasını da yapmaktadır.


Bu uygulama inşaattan oturuma geçişte son şeklini alacak olsa da imalat sürecinin tüm aşamalarında  oturuma yönelik peyzajın alt yapısı oluşturulmaktadır.


Doğal olarak, yüklenici firma  satış kaygılı olduğundan, peyzaj uygulamalarını pazarlamanın bir unsuru olarak görecek,  bu alanların bakımının ileride aidatlara getireceği yükü umursamayacaktır.


Yüzme havuzlarının yanında süs havuzları, her dem yeşil uzun ömürlü ağaçların yanında sezonsal çiçekler için dikim-sunum alanları oluşturularak sitenin yeşil alanları renklendirilmektedir. Ancak ileri de  bazen abartıya kaçan bu peyzaj alanları bakım için personel,enerji, güvenlik, temizlik, teknik destek ve giderlere ihtiyaç duyacaktır. Gülü seven dikenine katlanır. 


Bizim tavsiyemiz: Mevcut peyzajın değerlendirilmesi malikler kurulunca alınacak kararlara bağlıdır. Asıl olan, bu peyzajın bakımının...