03 / 05 / 2024

Sitelerde peyzaj uygulamaları nasıl yapılmalı?

Sitelerde peyzaj uygulamaları nasıl yapılmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' sitelerde peyzaj uygulamaları ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...



Sitenin vaziyet planına esas mimari projeyi hazırlayıp onaylatarak uygulamaya sokan imalatçı firma aynı şekilde peyzaj planını ve uygulamasını da yapmaktadır.


Bu uygulama inşaattan oturuma geçişte son şeklini alacak olsa da imalat sürecinin tüm aşamalarında  oturuma yönelik peyzajın alt yapısı oluşturulmaktadır.


Doğal olarak, yüklenici firma  satış kaygılı olduğundan, peyzaj uygulamalarını pazarlamanın bir unsuru olarak görecek,  bu alanların bakımının ileride aidatlara getireceği yükü umursamayacaktır.


Yüzme havuzlarının yanında süs havuzları, her dem yeşil uzun ömürlü ağaçların yanında sezonsal çiçekler için dikim-sunum alanları oluşturularak sitenin yeşil alanları renklendirilmektedir. Ancak ileri de  bazen abartıya kaçan bu peyzaj alanları bakım için personel,enerji, güvenlik, temizlik, teknik destek ve giderlere ihtiyaç duyacaktır. Gülü seven dikenine katlanır. 


Bizim tavsiyemiz: Mevcut peyzajın değerlendirilmesi malikler kurulunca alınacak kararlara bağlıdır. Asıl olan, bu peyzajın bakımının kolay olacak şekilde tercih edilmesi, yaprak atıklarının yağmur suyu şebekesini tıkamaması, ağaçların dairelere ulaşımda merpen gibi davranmayacak mesafede olması,bitki özlerinin ve çiçeklerinin aşırı zararlı böceklerce tercih edilen özellikte olmaması vb. konuların imalat ve oturum sürecinde dikkate alınmasında faydalı olacaktır.


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni


Sitelerdeki huzursuzluğun kaynakları nelerdir?




Geri Dön