14 / 05 / 2024

sitelerde temizlik

sitelerde temizlik

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki 4 temel hizmetten bahsetti. İşte, Sitelerde temizliği sağlayacak 5 madde...

15 maddede sitelerde temizlik hizmeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 15 maddede sitelerde temizlik hizmeti " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde gider yönetim planı nasıl olmalı?

Tüm sitelerde, temel olarak güvenlik-temizlik-bakım ve idari hizmetler ile ortak alanlarda sarf edilen elektrik-doğalgaz-su gibi enerjilerden dolayı belli bir gider oluşur ve bu gider yönetim planı esaslarına göre maliklere paylaştırılarak karşılanır

Çiçek Yol Yapım İnşaat Taahhüt Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiçek Yol Yapım İnşaat Taahhüt Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Osman Çiçek tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Mayıs'ta Ümraniye'de kuruldu.

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti karşılığında; bu hizmetten faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...

Çevre temizlik vergisi ödeme! Son gün 2 Haziran!

Çevre temizlik vergisi, belediyenin temizlik hizmetleri karşılığı olarak, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan yapılar için ödeniyor. Çevre temizlik vergisi ödemesi için son gün 2 Haziran!

Çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Çevre temizlik vergisi tahakkuku!

Konutlara ait çevre temizlik vergisi, konutları kullananların su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle su tüketim bedeli ile birlikte tarh ve tahakkuk ettiriliyor. İşte çevre temizlik vergisi tahakkuku..

Çevre temizlik vergisi mükellefi kimdir?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmetlerinin karşılığında alınıyor. Belediye gelirleri kanunu gereğince Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer yapılardan alınıyor. Peki, çevre temizlik vergisi mükellefi kimdir?

Çevre temizlik vergisinden muaf kurumlar!

2014 yılına ilişkin çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri 2 Haziran'da sona erecek. Peki kimler çevre temizlik vergisi ödeyecek? Kimler çevre temizlik vergisi ödemeyecek? İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti..

Çevre temizlik vergisinde zamanaşımı!

6183 sayılı Kanuna göre çevre temizlik vergisi zamanaşımının ne zaman başlayacağı, zamanaşımına uğramış borçlar için düzeltme istenip istenemeyeceği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklanıyor. İşte çevre temizlik vergisinde zamanaşımı..

Boş işyeri çevre temizlik vergisi!

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, yapıyı kullanan kişi oluyor. Örneğin dükkanda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, boş işyerine çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Boş binalar çevre temizlik vergisine tabi midir?

Boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı 3 Ağustos 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan özelgede açıklanıyor. Buna göre, boş binalar çevre temizlik vergisine tabi midir?

Çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

sitelerde temizlik Haberi

sitelerde temizlik

Sitelerde dört temel hizmet vardır: Güvenlik,temizlik,teknik ve peyzaj. Bu hizmetlerden temizlik olmadığı sürece, sakinler kendilerini güvende de hissetmez, yapılan bakımı da görmez, çevre düzenlemesi, peyzajı da umursamaz.


Sitelerin temizliğinden malikler, sakinler, misafirler, tedarikçiler, çalışanlar  hep birlikte sorumludur. Temizlik hizmeti imalat değil, tamamlanmış imalatın bir tür bakımıdır. Müteahhit firmalarda özellikle dikey ve yatay alanlarda temizliği kolay malzemeler tercih etmelidir.

Temizlik hizmetleri, hissedilir olmalıdır.Temizlik hizmetleri karşılama, bakım ve uğurlama olarak ayrılmalıdır:


Sakinler akşam siteye gelip  dairesine çıktığı asansörde atılmış bir ambalaj çöpünü, sabah çıkarken aynı yerde görecek  ve sitede olduğu sürece de o asansör kullanım trafiği arttığından daha da kirlendiğinden temizlik hissini algılamayacak ve sitenin temizliğini  sorgulamaya başlayacaktır. Oysa yönetim becerisi belli çalışma saati vardiyaları ile temizliği karşılama ve uğurlama şeklinde sakinler hissettirebilir, bakım...