17 / 05 / 2024

sitelerde temliki tasarruf uygulamaları

sitelerde temliki tasarruf uygulamaları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' Sitelerde temliki tasarruflar ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

13 maddede sitelerde temliki tasarruflar ve önemli işler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde temliki tasarruflar ve önemli işler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde temliki tasarruflar nasıl uygulanır?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' Sitelerde temliki tasarruflar ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Isı Pay Ölçer'le tasarruf mümkün!

Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevre korunmasına da katkıda bulunuyor. Isı Pay Ölçer nedir? İşte ayrıntılar...

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Kenan Yavuz: Tesis ülkeye yıllık 2 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

Star Rafinerisi'nde altyapının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Kenan Yavuz, "Tesis ülkeye yıllık 2-2.5 milyon dolar, Petkim'e ise yıllık 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak" dedi

Malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler!

Gayrimenkul malikleri, kural olarak onun üzerinde tasarruf yetkisine de sahip oluyor. Ancak çeşitli sebeplerle bu yetkinin sınırlandırılabiliyor. İşte malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler..

Körfez Geçiş Köprüsü 650 milyon dolarlık tasarruf sağlayacak!

İSTANBUL, Gebze-Orhangaziizmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü'nün yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması planlanıyor.

Mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı!

Medeni Kanun gereğince, mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. İşte mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı...

Sitelerde aidat fiyatları tavan yaptı!

Sitelerde aidatların yüksekliğiyle ilgili şikayetler artıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da minimum aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirtti.

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bir apartmanda yapılan ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Kale Mantolama yalıtım sektöründe yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Daikin Emura kliması yüksek tasarruf imkanı sağlıyor!

Daikin’in, büyük beğeni toplayan klimalarından biri olan Emura, çevreci R32 gazı ile kullanıcılarına daha yüksek verimlilik ve tasarruf imkanı sunuyor.

İzmir Metrosu'ndan 1 milyar liralık tasarruf!

1 milyon liralık fikir Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı...

sitelerde temliki tasarruf uygulamaları Haberi

sitelerde temliki tasarruf uygulamaları

Teknik bir terim olan “temliki tasarruf”, kat mülkiyetinde/site yönetiminde “anagayrimenkulün bir hakla kayıtlanması veya arsanın bölünmesi ve bölünen kısmın mülkiyetinin başkasına devrolunması gibi” faaliyetler anlamına gelir.

Konu, Kat Mülkiyeti Kanunu 45. maddede amir madde olarak işlenmiştir:

Bütün kat maliklerinin oybirliği ile alınmış olmadıkça maddede belirtilen temliki tasarruflar ve önemli işlerle ilgili kararların hiçbir geçerliliği yoktur.

Bu tür geçersiz bir karara dayanak olarak gerçekleştirilen bir iş veya işleme karşı dava açılabilmesi için kat malikleri kuruluna müracaat edilmesine veya işleme karşı dava açılabilmesi için kat malikleri kuruluna müracaat edilmesine veya geçersiz kararın iptali için dava açılmasına da gerek yoktur.


Anagayrimenkulün bir hakla kayıtlanması veya arsasının bölünmesi gibi işlemler öncelikle İmar Kanunu ve ilgili diğer mevzuata göre mümkün olabilmelidir.

Yürürlükteki mevzuata uygun olmayan temliki tasarrufların, bütün kat...