26 / 05 / 2024

Sitenin bir dairesine iş yeri açılabilir mi

Sitenin bir dairesine iş yeri açılabilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitenin bir dairesine işyeri açma ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesinde satış işlemi olan vatandaşlar bu işlemin tamamının tapuya gitmeden online bir şekilde yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Sitenin bir dairesine iş yeri açılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitenin bir dairesine işyeri açma ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Şanlıurfa'da bir sitenin istinat duvarı çöktü!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan bir sitenin istinat duvarında aşırı yağış nedeniyle çökme yaşandı. Çökme nedeniyle birçok vatandaş evlerini tahliye etti. 

Kahramanmaraş'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Üngüt Mahallesi'nde yoğun yağış sebebiyle bir sitenin istinat duvarının çöktü.

Sakarya'da bir sitenin istinat duvarı çöktü: 24 daire boşaltıldı!

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yoğun yağışlar sonrasında 24 dairelik sitenin istinat duvarı çöktü. 2 bloklu site boşaltıldı...

Tokat'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Tokat'ta bir mahallede sitenin istinat duvarı çöktü. Belediye ekipleri tarafından toprağın kaldırılması ve çöken alanın onarılması için çalışma başlattı.

Öykü Gürman Trabzon’da kral dairesine yerleşti!

Genç şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman, Trabzon’da kendisine daha konforlu olsun diye bir otelin kral dairesine yerleşti. Gürman, otele aylık 15 bin TL'ye anlaştı.

Nurgül Yeşilçay'ın bir aylık kirası 57 bin lira!

Evini tadilata sokan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay bir aylığına Tarabya Otel'in süit dairesine yerleşti. Yeşilçay bir ay için otele 57 bin lira ödedi.

Hande Yener lüks villasından ayrılıp rezidans dairesine taşınıyor!

Konserden konsere koşan Hande Yener, akıllı yatırımcı çıktı. Kendisine ait birçok gayrimenkulü olan sanatçı, lüks villasından ayrılarak bir rezidans dairesine geçmeye hazırlanıyor.

1993 yılında Maltepe'de yeni bir kent doğacakmış!

1993 yılında Maltepe'de yeni bir kent doğacakmış. Kayalar İnşaat tarafından Maltepe'de inşa edilen 56 blok, 2 bin 240 daireden oluşan sitenin tanıtım kokteyline büyük ilgi olmuş.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

Taşınmaz malların veraset yoluyla veya ivazsız surette bir kişiden diğer kişiye intikali için beyanname verilerek vergi ödenmesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

Sitenin bir dairesine iş yeri açılabilir mi Haberi

Sitenin bir dairesine iş yeri açılabilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitenin bir dairesine işyeri açma ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Sitenin bir dairesine işyeri açmak uygun mudur? Bunun için nasıl bir süreç yürütülür? Her işyeri için de aynı süreç geçerli midir?

Toplu yaşanan alanlarda esas olan nokta, huzursuzluğu ve çatışmayı engelleyerek bütünlük sağlamaktır. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gereklidir. Var olan bir sitenin bir dairesine işyeri açmak istiyorsanız, tüm kat maliklerinin muvafakatnamesini almalısınız.

Fakat bazı işyerleri için sadece muvafakatname değil genel kurulda oy birliği ile alınmış olan bir karar da gerekecektir.

Örneğin; berber, pastane, galeri, lokanta, büro açmak isterseniz, tüm kat...