04 / 05 / 2024

Sivas Cezaevi binası

Sivas Cezaevi binası

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni binasına taşınıyor!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eylül ayında yeni binasına taşınmaya hazırlanıyor. 

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası binası yıkıldı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bankalar Caddesinde bulunan eski hizmet binasının yıkımı gerçekleştirildi. Eski binanın yerine yenisi yapılacak.

Sivas'ta yeni itfaiye binası 2021'de hizmete açılacak!

Sivas Belediyesi tarafından inşa edilen yeni itfaiye binasının 2021'de hizmete girmesi bekleniyor. Yeni itfaiye binası 15 bin metrekare alanda inşa ediliyor. 

Sivas'a yeni itfaiye binası inşa ediliyor!

Sivas Belediyesi tarafından 18 milyon liraya yeni itfaiye hizmet binası inşa ediliyor. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, inşaat alanında incelemelerde bulundu

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

Datça'daki tarihi cezaevi müze olacak!

Muğla'nın Datça ilçesindeki Türkiye'nin en küçük ve deniz manzaralı cezaevi olarak bilinen ve 2002'de kapatılan tarihi cezaevi binasında yapılacak restorasyonun ardından cezaevinin 'Demokrasi Müzesi', bitişiğindeki yeşil alanın ise 'Sınırsızlık Meydanı' olarak kullanılacağı belirtildi...

Samsun'daki okul binası cezaevi olacak iddiası! 

Samsun Alaçam'da kapatılan bir okulun yarı açık kadın cezaevi olacağı iddia ediliyor. 

Sivas Merkez Kız İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor!

Sivas'ta yıkımı gerçekleşen Merkez Kız İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının inşası sürüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan okul inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat hakkında bilgiler aldı.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Sivas Kangal'a polis merkezi binası yapılacak!

Sivas Kangal Belediyesi tarafından ilçeye polis merkezi amirliği hizmet binası inşa edilecek. İlçeye kazandırılacak olan Kangal Polis Merkez Amirliği binası için protokol imzalandı.

Sivas Cezaevi binası Haberi

Sivas Cezaevi binası

Sivas’taki yarı açık cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; müze içerisinde yöresel atölyeler bulunacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sivas’ta Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi’nin protokol töreninde yer aldı. 

Bakan Varank, “Sivas’ın turizm potansiyelini geliştirme adına önemli bir işe imza attık” diye konuştu. Varank, 1961 yılından beri yarı açık cezaevi olarak kullanılan binayı müzeye dönüştüreceklerini kaydetti.

117 YILLIK BİNA

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi’nin kentin turizm potansiyelini artıracağına inandığını söyleyen Bakan Varank,  “Müzede, sergi alanları, satış mağazaları, minyatür halı ve kilim atölyesi, Sivas tarağı atölyesi, Sivas bıçağı atölyesi ve geleneksel müzik aletleri yapım atölyesi gibi uygulama alanları da oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Varank projeye cazibe merkezlerini destekleme kapsamında 10 milyon...