28 / 04 / 2024

Samsun'daki okul binası cezaevi olacak iddiası! 

Samsun'daki okul binası cezaevi olacak iddiası! 

Samsun Alaçam'da kapatılan bir okulun yarı açık kadın cezaevi olacağı iddia ediliyor. 



2016 yılında Samsun'un Alaçam ilçesinde yeterli öğrenci olmadığı gerekçesiyle kapatılan Göçkün 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nun “Yarı Açık Kadın Cezaevi”ne dönüştürüleceği iddia ediliyor. 

1 Temmuz'da Adalet Bakanlığı tarafından 60 kişilik kapalı cezaevi kapatılmıştı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Yetmişbir, kapatılan okulun Alaçam’ın en güzel çamlık alanı içinde bulunduğuna dikkat çekerek hastane ya da öğretmenler için kamp yeri olarak kullanılmasının ilçeye yapılacak en önemli hizmet olacağını söyledi. Göçkün 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nu özel bir lise yönetiminin de istediğine dikkat çeken Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara şu ifadeleri kullandı: “Kapatılan bu okul için Alaçam’da Fen lisesi olması yönünde bir çalışma başlatılmış. Milli Eğitim uygun bulmadığı için bu girişim sonuçsuz kalmış. Son durumda bu okulu ilçede faaliyet gösteren özel bir okul kiralamak istemiş. Bu isteğe de Milli Eğitim olumlu yanıt vermemiş.

Ancak bütün Türkiye’de olduğu gibi büyük kentlere göç nedeniyle Alaçam ilçemizde de birçok okul kapanmıştır. Sorun göç sorunudur. Yıllarca önce bu okulların her birinde 200-300 öğrenci varken şimdi on öğrenci bulamadıkları için kapanmışlar. Biz Eğitim-İş olarak bu okulların bütün bu koşullar altında özel okullara kiralanmasına şiddetle karşıyız. Koskoca bir ilçede kayıt çağında 220 öğrenci olması da başlı başına bir sorun.”


Geri Dön