04 / 05 / 2024

Sivas Sanayi Mektebi Müzesi

Sivas Sanayi Mektebi Müzesi

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Sivas'ta hızlı tren için çalıştay düzenlenecek!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren’ konulu çalıştay hazırlayacak. 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası binası yıkıldı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bankalar Caddesinde bulunan eski hizmet binasının yıkımı gerçekleştirildi. Eski binanın yerine yenisi yapılacak.

Sivas'a Demirağ OSB müjdesi!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, TOBB Ekonomi Şurası’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Demirağ OSB’nin teşvik kararnamesinin imzalanması ve altyapı ödeneğinin tamamının gönderilmesini istedi.

Sivas Demirağ OSB 2021'de tamamlanacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kentin yatırım üssü olacağını söyledi.

Sivas'ta 18 bin konut satışının önü açıldı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken yaptığı açıklamada konut kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesinin Sivas'taki 18 bin konutun satılmasının önünü açacağını söyledi.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Şehir içindeki sanayi siteleri taşınıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "sanayide milli atılım" sloganıyla şehirdeki sanayi sitelerinin dönüştürülmesine yönelik proje kapsamında, şehir içindeki sanayi sitelerinin taşınması için ilk başvuru Sivas'tan yapıldı.

Seyfebeli Modern Sanayi Siteleri taşınıyor!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Seyfebeli Modern Sanayi Siteleri ilgi ilgili hazırlanan yönetmeliğin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlandığını söyledi.

Sivas'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının karşısında bulunan 9 bin 600 metrekarelik alana yeni bir kültür merkezi inşa ediliyor. 

Sivas Küçük Sanayi Sitesi'nde 30 dükkan satıldı!

Suşehri ilçesinde yer alan Küçük Sanayi Sitesinde 30 dükkan ihale usulü ile satıldı. İhaleye 42 kişi katılım gösterdi.

Sivas Sanayi Mektebi Müzesi Haberi

Sivas Sanayi Mektebi Müzesi

Sivas’taki yarı açık cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; müze içerisinde yöresel atölyeler bulunacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sivas’ta Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi’nin protokol töreninde yer aldı. 

Bakan Varank, “Sivas’ın turizm potansiyelini geliştirme adına önemli bir işe imza attık” diye konuştu. Varank, 1961 yılından beri yarı açık cezaevi olarak kullanılan binayı müzeye dönüştüreceklerini kaydetti.

117 YILLIK BİNA

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi’nin kentin turizm potansiyelini artıracağına inandığını söyleyen Bakan Varank,  “Müzede, sergi alanları, satış mağazaları, minyatür halı ve kilim atölyesi, Sivas tarağı atölyesi, Sivas bıçağı atölyesi ve geleneksel müzik aletleri yapım atölyesi gibi uygulama alanları da oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Varank projeye cazibe merkezlerini destekleme kapsamında 10 milyon...