28 / 04 / 2024

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Konya, Nevşehir ve İzmir'de 404 bin TL'den başlayan fiyatlarla 25 arsa satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Konya, Nevşehir ve İzmir'de 25 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki 3 şehirdeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İhaleleri hangi tarihte?

Milli Emlak, Ankara ve Sivas'taki 225 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor! 

Sivas'ta ve Ankara'da yer alan toplam 225 adet gayrimenkul taksit imkanıyla Milli Emlak tarafından satılıyor. Peki gayrimenkullerin satış ihaleleri ne zaman? 

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yılsonu değeri belli oldu. İşte Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının değeri...

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

2023 TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul kuraları için heyecanlı bekleyiş sürerken başvuruda bulunan vatandaşlar, TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap bulmak için araştırmalar yapıyor.

Sivas, Kayseri ve Niğde bölgesinde tekrar deprem bekleniyor mu? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra artçı depremler olmaya devam etti. Büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra Sivas, Kayseri ve Niğde’de de peş peşe depremler oldu. Bu depremler vatandaşları korkuturken tekrar depremin olup olmayacağı ise merak ediliyor.

TOKİ'den 3 büyükşehir ve 29 ilde ucuz arsa fırsatı! 24 taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla! 176 bin TL'den başlıyor...

TOKİ, 3 büyükşehir ve 29 ilde ucuz arsa satışına başlıyor. 24 ay taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla satışa sunulacak arsaların fiyatları 176 bin TL'den başlıyor...

Başakşehir Altınşehir ve Güvercintepe mahalleleri imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir ve Güvercintepe Mahallelerinde Muhtelif Parseller Arasında Kalan Kadastral Yolların Açılması ve Yol İstikametinin Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ, Başakşehir ve Esenler projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul projeleri için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başakşehir ve Esenler'de yeni konutlar inşa edecek.

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunda değişiklik!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni binasına taşınıyor!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eylül ayında yeni binasına taşınmaya hazırlanıyor. 

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi Haberi

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binaları yıkılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Salih Ayhan, yıkım işlemi öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bunun, geçmişi güzel şekilde muhafaza etme ve geleceğe miras bırakma adına bir çalışma olduğunu belirtti.

Tarihi cezaevi binasının 1902 yılında Vali Reşit Paşa tarafından yaptırıldığını belirten Ayhan, "Tarihi dokusu harikulade olan ve Sivas'ın ekonomisine katkı sağlayan, o dönemin askeri ihtiyacını karşılamak için yapılmış bir yapı." şeklinde konuştu.

Binanın 1961 yılında yarı açık kadın cezaevi olarak kullanılmaya başlandığını belirten Ayhan, yapının bugünün şartlarına uygun hale getirilmesi için 4 yıl önce süreci başlattıklarını söyledi.

Yapılan görüşmeler ve çalışmalar sonucu proje aşamasına gelindiğini dile getiren Ayhan, şu şekilde devam etti:

"Her tarafı tarih kokan Sivas'ta yeterli sayıda müze...