18 / 05 / 2024

Sivas Sıbyan Mektebi açılışı

Sivas Sıbyan Mektebi açılışı

Sivas’ın İmranlı ilçesi Karacören köyünde bulunan son dönem Osmanlı yapılarından ‘Sıbyan Mektebi’ onarılarak hizmete açıldı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Herkes başvurabilir! Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Başvuruları kaçırmayın!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 186 sözleşmeli personel istihdam edeceğini duyurdu. Büro personelinden teknik personele, koruma ve güvenlik görevlisinden hemşireye kadar çok sayıda alım olacak.

TOKİ Sivas Sızır’da 240 taksitle ucuz konut!

Aylarca duyurular yapılan 81 ilde 250 bin konut projesi 14 Eylül 2022’de açıklandı. Ucuz sosyal konut düsturuyla yola çıkan proje Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi. İşte 8 soruda bütün detaylarıyla TOKİ Sivas Sızır projesi…

Lüleburgaz'daki Sıbyan Mektebi'nin müze olması için 3 bin imza toplandı!

Lüleburgaz'da bulunan Sıbyan Mektebi'nin müzeye dönüşmesi için 3 bin kişiden imza toplandı. 

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri hız kesmiyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor. Hattın fiziksel özelliklerinin kontrolü için yapılan test sürüşleri kapsamında hızlı tren Sivas'a kadar geldi. Tren, rutin test sürüşü sonrasında geri döndü.

Kırklareli Sıbyan Mektebi 'müze olsun' talebi!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkan Gerenli'nin "Müze olsun" talebiyle gündeme gelen Sıbyan Mektebi'nde incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri yapılacak!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının bazı bölümlerinde test sürüşleri yapılacağı açıklandı...

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaatında koronavirüs şüphesi!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaatında çalışan 300’e yakın işçi, koronavirüs şüphesiyle Hasanoğlan Fen Lisesi’nin yurtlarında karantinaya alındı…

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşüne katıldı...

Sivas Sıbyan Mektebi açılışı Haberi

Sivas Sıbyan Mektebi açılışı

Sivas’ın İmranlı ilçesi Karacören köyünde bulunan son dönem Osmanlı yapılarından ‘Sıbyan Mektebi’ onarılarak hizmete açıldı. Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescili yapılan mektep, önceleri okul olarak kullanılırken son zamanlar da ise atıl durumda kaldı. Bunun üzerine harekete geçen Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu, yapıyı inceleyerek onarım kapsamında yapılacak çalışmaları planladı. Dıştan ters T planlı olan ve iki basamaklı taş merpenle çıkılan mektebin projelendirmesi için 19 bin lira ödenek ayrılmasının ardından hazırlanan projeler Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. 2014 yılı Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait katkı payı hesabından 266 bin 680 lira ödenek ayıran Sivas İl Özel İdaresi, mektebin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Moloz taş kullanılarak dolgu tekniği...