08 / 05 / 2024

Sivasın kanal projesi

Sivasın kanal projesi

Sivas'ın ortasından geçen dereleri ıslah ederek Sivas'a Ak-su, Pünzürük gibi imaj projeleri yapan Başkan Sami Aydın, şu sıralar Kızılırmak ile ilgili eğlence ve yaşam konsepti üzerinde çalışıyor...

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm projesi iptal!

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi iptal edildi. Kanal İstanbul'un geçeceği bölgede şimdi ne olacağı bilinmiyor...

Sivas Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşa tanıtıldı. Belediye Başkanı Sami Aydın projeyle ilgili bilgi verdi.

Edirne Kanal Projesi ne zaman tamamlanacak?

Edirne’de tahliye kanalı projesi devam ediyor. Vali Günay Özdemir, Kanal Proje’sinin taşkınların önlenmesinde kesin çözüm olmadığını söyledi.

Efes Antik Kanal Projesi’nde jeoteknik sondaj çalışmaları tamamlandı!

AK Parti Milletvekili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’den birisi olan Efes Antik Kanal Projesi’nin birinci etabında jeoteknik sondaj çalışmalarının tamamlandığını bildirdi

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi 2016 sonunda tamam!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Meriç Nehri'nin taşmasını önlemek amacıyla geliştirilen Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi (Kanal Edirne) çalışmaları sürerken, projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Malatya Kanal projesi için çalışmalar başlıyor!

Spor ve Yaşam Merkezi, Nikah Sarayı, Kernek Şelalesi, Hürriyet Parkı ve Kanalboyu projeleriyle Malatya’da yaşam standartlarını yükselten Büyükşehir Belediyesi, Şimdi de Fahri Kayahan Bulvarı’nın ortasına kanal projesi gerçekleştiriyor.

Yeni Süveyş Kanalı projesi 6 Ağustos’ta tamamlanacak!

İnşaatına 6 Ağustos 2014’te başlanan Yeni Süveyş Kanalı projesi 6 Ağustos’ta 2015’te tamamlanacak. Yeni kanal, Mısır’ın geçiş ücretlerinden elde ettiği yıllık 5.3 milyar dolarlık geliri, 2023 itibarıyla 13.2 milyar dolara çıkaracak.

Söğütlü Kutu Kanal Projesi 30 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi Söğütlü ilçesinde çevre kirliliğine neden olan açık kanal sorununu çözüme kavuşturuyor. Yaklaşık 600 metrelik Kutu Kanal Projesi için 30 Ekim Perşembe günü ihaleye çıkılıyor.

Kutu Kanal Projesi ihalesi 30 Ekim'de!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Söğütlü ilçesinde çevre kirliliğine neden olan açık kanal sorununu çözüme kavuşturuyor. Yaklaşık 600 metrelik Kutu Kanal Projesi için 30 Ekim Perşembe günü ihaleye çıkılıyor.

Kızılırmak Sivas'la buluşacak! İşte Sivas'ın kanal projesi!

Sivas'ın ortasından geçen dereleri ıslah ederek Sivas'a Ak-su, Pünzürük gibi imaj projeleri yapan Başkan Sami Aydın, şu sıralar Kızılırmak ile ilgili eğlence ve yaşam konsepti üzerinde çalışıyor...

Sakarya Sulama Kanalı Projesi’nde sona gelindi!

Köylere tarımsal su desteğinin sağlanması için hayata geçirilen Sulama Kanalı Projesi’nde son 100 metreye gelindiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “İnşallah bu ay sonunda kanalımızdan tarım arazilerine su vermeye başlayacağız” dedi.

Hollandalı firma "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip!

Alsancak Limanı derinleştirilmesine Dutch Dredging B.V firması talip oldu. Hollandalı Dutch Dredging B.V firması, İzmir Alsancak Limanı'nın derinleştirme çalışmaları ile ilgili "Büyük İzmir Kanalı Projesi"ne talip olduğunu açıkladı...

Yenicekent İletim Kanalı Projesi 26 Aralık'ta tamamlanacak!

Yenicekent İletim Kanalı Projesi 26 Aralık'ta tamamlanacak. Denizli'de Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ovalarını su ile buluşturacak Yenicekent İletim Kanalı Projesi'nin tünel kazı çalışmalarının 26 Aralık'ta tamamlanacağı bildirildi.

Sivasın kanal projesi Haberi

Sivasın kanal projesi

Kızılırmak Sivas'tan doğmasına rağmen Sivas şehir merkezine fayda sağlayan bir konumda akmıyor. Şimdilerde ise Sivas'ın yeni Sivas yapacak projesinin merkezi olacak. 



Projeye göre Tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolları üzerinde yapılan Tarihi Kesik Köprü ve Eğri Köprü arasında kalan 23 kilometrelik ırmak yatağı ıslah edilecek. Su Kızılırmak suyu kanal içine alınarak su şişirilecek. Her iki yakada 300 metre derinliğinde peyzaj projesi uygulanacak ve sosyal donatılarla yeni bir eğlence ve yaşam konsepti oluşturulacak. 


Her iki yaka da oluşacak imar uygulaması ile yeni şehir silueti ortaya çıkacak. Sahile en yakın alanda iki katla başlayan yapılaşma arkalara doğru üç, dört, beş, yedi, sekiz gibi katlarla yükselerek devam edecek. 


En arkadaki yerleşimde en...