28 / 04 / 2024

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm projesi iptal!

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm projesi iptal!

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi iptal edildi. Kanal İstanbul'un geçeceği bölgede şimdi ne olacağı bilinmiyor...



T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Avcılar Tahtakale'de yapması planlanan kentsel dönüşüm projesi iptal edildi. 


Yaklaşık 167 hektar kapsayan kentsel dönüşüm projesinin yaklaşık 6 bin 125 konuttan oluşması düşünülüyordu. Ancak, mahalle sakinleri ile  TOKİ  arasında anlaşma sağlanamadığı için proje iptal edildi. TOKİ'nin projeyi gerçekleştirebilmesi için yüzde 90 oranında anlaşmanın sağlanmış olması gerekiyordu. Fakat mahalle çoğunluğu ile şartlarda anlaşma sağlanamadı. Bu nedenle proje iptal edildi.


Kanal İstanbul geliyor 

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi yapmayı planladığı Tahtahke Mahallesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul geçecek. Kalan İstanbul projesi Avcılar'ın yaklaşık 3.1 kilometrelik bölümünü kapsıyor. Proje Avcılar'ın Firuzköy, Gümüşpala, Tahtakale ve Üniversite bölgelerinden geçecek. Çılgın projeyle daha da değerlenmesi beklenen bölgenin şimdi ne olacağı ise merak konusu. 

 

6 soruda Kanal İstanbul güzergahı!

 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön