16 / 05 / 2024

sivasta camiye çevrilecek binalar

sivasta camiye çevrilecek binalar

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağına dair iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

En düşük emekli ve memur maaş zammını tek tek hesaplayarak açıkladı! Zam kesin dedi, tarih verdi! 49,46'lık ZAM KAPIDA..

Emeli ve memurların maaş zamlarında geri sayım başladı. Gözler 1 Ekim'de Meclis'e çevrilecek. Emekli ve memurların merakla beklediği zammın detaylarını SGK Uzmanı Emin Yılmaz değerlendirdi.

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Ayasofya'nın kopyası Suriye'de inşa edilecek: Kilise olarak kullanılacak!

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'ten Ayasofya açıklaması!

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye’de Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin önünü açan kararlar için, “Dünya mirasına yapılmış tarihi bir saygısızlıktır” dedi.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinde engel bulunmuyor!

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin önünde siyasi, hukuki ve idari açıdan hiçbir engel olmadığını söyledi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a Ayasofya yanıtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Yunanistan kurusıkı atıyor. Biraz kendine çeki düzen ver. Haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı bellidir. Diyorlar ki 'Ayasofya'yı camiye çevirmeyin', Türkiye'yi siz mi idare ediyorsunuz biz mi idare ediyoruz?" dedi.

Ayasofya’nın cami olması için Danıştay’a başvuru yapıldı!

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya’nın camiye tekrar döndürülmesi için gerekli başvuruyu yaptı. Danıştay 10. Dairesi başvuru dilekçesini ele almak için 2 Temmuz 2020'de duruşma yapılacağını bildirdi. 

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

sivasta camiye çevrilecek binalar Haberi

sivasta camiye çevrilecek binalar


CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağına dair iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akyıldız sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Akyıldız önergesinde "Son günlerde Sivas kamuoyunda konuşulanlara göre; Sivas’ta bulunan Sivas Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Sivas Merkez Çarşıbaşı Aile Sağlığı Merkezi, Sivas Kızılırmak İlkokulu, 27 Haziran Öğretmenler Parkı yıkılarak ve Eski Numune Hastanesi’nin tarihi binası bırakılıp diğer binaları yıkılarak yerine camii yapılması planlanmaktadır." dedi.


Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun 1913 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından kurulan ve o zamanki adı Kızılırmak Mektebi olan bu okul Kız Mekteb-i Sultaniye’ye (Sivas Lisesi’ne), öğrenci yetiştirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Akyıldız "Ayrıca bu güzide okulumuz Osmanlı döneminden bize miras olarak adı dahi değiştirilmeden kalan tek okuldur....