01 / 05 / 2024

sivasta Selçuklu dönemine ait kalıntılar

sivasta Selçuklu dönemine ait kalıntılar

Sivas ' ta Kızılırmak Mahallesi 12'inci Sokak ' taki Zorlu Ateşe ait arazide temel kazısı yapılırken, Selçuklu dönemine ait olduğu tahmin edilen çeşitli kalıntılar bulundu...

Selçuklu Belediyesi 12 ve 16 taksitle dört arsa satacak! Konya'da yüzde 20 peşinatla arsa fırsatı!

Selçuklu Belediyesi 12 ve 16 taksitle dört arsa satacak... Konya'da yüzde 20 peşinatla arsa fırsatı... İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Selçuklu Belediyesi ticaret ve mesken imarlı iki arsa satacak!

Selçuklu Belediye Başkanlığı Konya Selçuklu'da yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Selçuklu projesinde yer alan 430 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor. 

Konya Meram ve Selçuklu'da 18.9 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Konya Meram ve Selçuklu'da yer alan 6 adet arsayı 18 milyon 897 bin TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Konya Selçuklu'da 3 yeni okul inşa edecek!

Yeni eğitim yatırımları için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Selçuklu'da 3 yeni okul hayata geçirecek. 

Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021!

Milyonlarca kişi her yıl iki taksit şeklinde emlak vergisi ödüyor. Peki Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021 işlemleri nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler....

Konya Selçuklu Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Konya Selçuklu Belediyesi, 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarında kapalı oldukları dönemin kiralarını almadı. Belediye kalan 10 aylık kira ücretlerinde de indirim yaptı.

TOKİ Konya Selçuklu 529 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 6. Etap 529 adet konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 594 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 4. Etap 594 adet konut ve 75 dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 512 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Konya Selçuklu için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ'den Konya Selçuklu'ya 511 yeni konut!

Dar ve orta gelirli aileleri için konut üreten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Selçuklu Ardıçlı projesi için düğmeye bastı.

sivasta Selçuklu dönemine ait kalıntılar Haberi

sivasta Selçuklu dönemine ait kalıntılar

Sivas'ta inşaat temel kazısında Selçuklu dönemine ait olduğu tahmin edilen kalıntılara rastlandı. Bölgedeki inşaat çalışması, detaylı inceleme yapılmak üzere bir süreliğine durduruldu. 


Kızılırmak Mahallesi 12'inci Sokak'taki Zorlu Ateşe ait arazide temel kazısı yapılırken, Selçuklu dönemine ait olduğu tahmin edilen çeşitli kalıntılar bulundu.


Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine kazı alanına gelen Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü görevlileri inşaat sahasında incelemede bulundu. İncelemenin ardından bilgi veren Arkeolog Hüseyin Güler, eserin Selçuklu dönemine ait olabileceğini belirterek sanat tarihçilerin incelemesi ardından kesin kararın verileceğini ifade etti. Pazartesi günü inşaat sahasında detaylı inceleme yapılacağı ve bu süre zarfınca alanda çalışma yapılamayacağı belirtildi. 



Bizim...