03 / 05 / 2024

Şivezat Sarıhan mirası

Şivezat Sarıhan mirası

Şivezat Sarıhan hazırladığı vasiyetle milyon liralık dükkanını Mehmetçik Vakfı ile Türk EğitimVakfı’na bağışladı. Şivezat Sarıhan’ın kızı vasiyeti öğrendi ve iptali için dava açtı. Miras için son karar 25 Eylül’de verilecek.

Ashill Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Ashill Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Adem Yunus Ünal ve Hüseyin Sarıhan ortaklığında kuruldu.

Sayınhan İnşaat Gıda Tekstil Turizm Temizlik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayınhan İnşaat Gıda Tekstil Turizm Temizlik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da Melek Kulusayın ve Şerif Sarıhan ortaklığında kuruldu.

Marca Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye Şubesi açıldı!

Marca Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye Şubesi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Aziz sarıhan tarafından kuruldu.

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Ebru Şancı'nın 10 yıllık miras davası sonuçlandı!

Ebru Şancı'nın 2010’dan bu yana devam eden miras davası sonuçlandı. Karşı taraf Ebru Şancı ve diğer 3 mirasçıyla 765 bin TL karşılığında uzlaşmaya karar verdi. İki han satılacak. Elde edilecek paranın dörtte biri Şancı’ya kalacak.

Miras ve intikal vergisindeki muafiyetler neler?

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde 'Miras vergisindeki muafiyetler', 'Mirasın sarışı nasıl yapılabilir' ve 'Miras vergisi nasıl hesaplanır' konularını kaleme aldı.

Tarihi Tuz Hanı'nda inşaat hızlandı!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tuz Hanında çalışmalar sürüyor.

Ebmar Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ebmar Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Safiye Ebru Sarıhan tarafından kuruldu. 

Şivezat Sarıhan'ın milyonluk mirası için karar 25 Eylül'de verilecek!

Şivezat Sarıhan hazırladığı vasiyetle milyon liralık dükkanını Mehmetçik Vakfı ile Türk EğitimVakfı’na bağışladı. Şivezat Sarıhan’ın kızı vasiyeti öğrendi ve iptali için dava açtı. Miras için son karar 25 Eylül’de verilecek.

Caddebostan Tevhide Hanım Köşkü 80 milyon dolara satışta!

1906 yılında Ragıp Sarıca Paşa tarafından kızı Tevhide Hanım için yaptırılan Tevhide Hanım Köşkü 80 milyon dolara satışa çıkarıldı. 

Mimar Vedat Tek'in torunu Yasemin Sarı intihar etti!

Giritli Sırrı Paşa ile Türk edebiyat ve musikisinde değerli eserler bırakan Leyla Hanım’ın oğlu Osmanlı'nın ünlü mimarlarından Vedat Tek'in torunu Yağmur Yasemin Sarı intihar etti. 

Move Tpu Mimarlık Mühendislik Tasarım Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Move Tpu Mimarlık Mühendislik Tasarım Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Yunus Ahmet Sarıhan ve Onur Çoban ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Sar Gayrimenkulün acı günü! İffet Sadıç vefat etti!

Çağdaş Harita, S.A.M İnşaat, Sar Gayrimenkul şirket ortaklarından Özcan Sadıç'ın annesi İffet Sadıç Hanımefendi hayatını kaybetti.

Şivezat Sarıhan mirası Haberi

Şivezat Sarıhan mirası

Cumhuriyetin ilk kadın kimyagerleri arasında yer alan 1919 doğumlu öğretmen Şivezat Sarıhan “Beni devletim okuttu. Borcumu ödemek istiyorum” diyerek  2007'de İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden “akli melekeleri yerindedir” raporu alarak İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan dükkanını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ile Türk Eğitim Vakfı'na bağışladı. Sözcü gazetesinden Can Özçelik'in haberine göre, Şivezat Sarıhan'ın 2013 yılında hayatını kaybetti ama kızının açtığı miras davası hala sürüyor.

KIZI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Hayattayken kızıyla sık sık sorunlar yaşayan Şivezat Sarıhan, kızının kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızı da, 2006'da akli dengesi yerinde değil. Yasal vasi olmak istiyorum” diyerek İstanbul Kadıköy Sulh Hukuk Mahkemesine bir dava açtı.

MAHKEME KIZIN DAVASINI REDDETTİ

Mahkeme Şivezat Sarıhan'ın akli dengesinin...