03 / 05 / 2024

Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980

Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980

Her biri Ankara’nın barınma pratikleri ve modern yaşam dinamiklerini anlatan “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” başlıklı sergi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Fatih'te 2 bin 632 adet yapının mimari durumu incelendi! 

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

Diyarbakır Sur'da 700 bin TL'ye turistik villa satışı!

Diyarbakır Sur'da 5 yıl önce başlatılan kentsel dönüşümde, sivil mimari örneklerinin yıkılarak yerine yapılan betonarme yapılar 'lüks' ibaresiyle satılıyor.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Bursa Osmangazi'deki 11 sivil mimari örneği yapı ayağa kaldırılıyor!

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Balat'ta sur dibine inşaat!

Balat’ta sur kalıntılarının üzerinde binalar yükseliyor, binaların bazıları da sivil mimari örneği olarak tescil edilmiş. Uzmanlar ise  “Bu yapılar yeniden ayağa kaldırılacaksa, geleneksel malzeme ve teknikte olmalı, surlarda da gerekli bakım ve onarımlar yapılmalı” diyor.

Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nde sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırılan 19’ncu yüzyıla ait sivil mimari örneği olan Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nin inşaatında son aşamaya gelindi. 

Yıldırım'da tarihi binalar yeniden inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki tarihî sivil mimari örneklerini restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Bayburt Evleri korumaya alınıyor!

Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örneklerinden kabul edilen Bayburt Evleri'nin korunması için çalışmalar başlatıldı. Kentte 37 binanın sivil mimari örneği olarak tescil edildi.

Kayseri'deki Germir İptidai Mektebi restore edildi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Germir Bölgesinde yer alan ve Osmanlı sivil mimari ve eğitim binası için önemli yeri olan Germir İptidai Mektebi’nin gün ışığına çıkarılarak şehrimiz kültür turizmine yeniden kazandırıldığını söyledi.

Mudanya'da eski binaların yıkılması isteniyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde sivil mimari örneği oldukları için koruma altına alınan eski binalar tehlike saçıyor.

Aydın'ın İstiklal mahallesindeki 50 yılık ev müze yapılması için bağışlandı!

Ali Sarıyörük'ün eşi Suna Sarıyörük, İstiklal mahallesi İnkılap caddesindeki 19'uncu yüzyılın Osmanlı sivil mimari örneğini taşıyan evlerinin 50 yıllık kullanım hakkını, müze yapılmak üzere İncirliova Belediyesi'ne bağışlama kararı aldı

İzmit’te tarihi yapılar restore ediliyor!

Kapanca Sokak’ta bulunan tarihi bir yapı daha restore edilerek gelecek nesillere aktarılacak. İzmit’te Osmanlı dönemine ait sivil mimari örneklerinden tarihi bir eser daha İzmit Belediyesi’nce restore edilecek.

Eminönü'ndeki eski yapıların turizm alanına dönüşmesi onaylandı mı?

EMİNÖNÜ’nde bulunan en güzel sivil mimari örneği evler ve tescilli hanları turizm alanına dönüştürülecek. Tarihi hanları ve eski yapıları “ev pansiyonlarına” dönüştüren karar kabul edildi.

Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980 Haberi

Sivil Mimari Bellek Ankara 1930-1980

Her biri Ankara’nın barınma pratikleri ve modern yaşam dinamiklerini anlatan “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” başlıklı sergi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor. 


11 Eylül’e kadar açık olacak olan sergi, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Başkent Üniversitesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Mimarlık Vakfı işbirliğiyle düzenlendi. TÜBİTAK’ın desteğiyle Başkent Üniversitesi bünyesinde yürütülmüş olan “Ankara’da 1930 -1980 Yılları Arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sergi, Ankara’da 2 haftada 2 bin kişi tarafından ziyaret...