18 / 05 / 2024

siyasi belirsizlikler yatırımları nasıl etkiler

siyasi belirsizlikler yatırımları nasıl etkiler

İMKON Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektör olarak, istikrar ve geleceğin öngörmediği bir siyasi ortamda yatırımcı ve yatırımlar, risk altında olacaktır” dedi.

Fitch Ratings: Yatırımlar 2018 itibarıyla yüzde 15 düşecek!

Fitch Ratings, ''İngiltere'nin AB dışı ülkelerle yapacağı uluslararası ticaret anlaşmalarına ve diğer siyasi konulara yönelik belirsizlikler nedeniyle azaltıyor. Yatırımların 2018 itibarıyla mayıs ayındaki tahminize kıyasla yüzde 15 daha düşmesini bekliyoruz"dedi.

Siyasi belirsizlik turizm yatırımlarını engelledi!

Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Baraner, haziran ayından sonra yaşanan siyasi belirsizliğin olumsuz faktörlerden biri olduğunu belirterek, her alanda olduğu gibi turizm alanındaki yatırımları da engellediğini söyledi.

Enerjide büyük yatırımlar siyasi istikrarla gerçekleşir!

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, Türkiye’de artan enerji ihtiyacının karşılanması için her yıl 8 milyar dolar yatırım gerektiğini belirtti. Yıldız, enerjide büyük yatırımların ancak siyasi istikrarla gerçekleşebileceğini vurguladı.

Mehmet Şimşek: Siyasi belirsizlik yatırımları etkilemez!

Maliye Bakanı Şimşek: "Bu sene Türk ekonomisine dair görünüm siyasi belirsizlikle gölgelendi ama uzun vadede yatırımları etkileyeceğini düşünmüyorum, daha iyimserim" dedi.

Siyasi istikrarsızlık Türkiye'de yatırımları erteliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Şu anda Türkiye'nin son 12-13 yıldır kazandığı kazanımlar tehdit altında. Siyasi istikrarsızlık maalesef yatırımların ötelenmesine, Türkiye'ye yatırımların gelmemesine neden oluyor" dedi.

Siyasi belirsizlikler yatırımları olumsuz etkiliyor!

İMKON Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektör olarak, istikrar ve geleceğin öngörmediği bir siyasi ortamda yatırımcı ve yatırımlar, risk altında olacaktır” dedi.

AYD AVM Yatırımları Konferansı sektör temsilcilerini buluşturdu!

AYD V. AVM Yatırımları Konferansı “Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet” başlığı ile yerli ve yabancı sektör temsilcilerini beşinci kez buluşturuyor

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent İpek tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Hüseyin Yücel tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

siyasi belirsizlikler yatırımları nasıl etkiler Haberi

siyasi belirsizlikler yatırımları nasıl etkiler

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, özellikle son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü olaylara değinerek, siyasi partileri birlik olmaya davet etti. 


Tellioğlu, 7 Haziran’da gerçekleştirilen genel seçimlerde hiçbir partinin tek başına iktidar olabilecek yeterlilikte milletvekili çıkaramadığını, seçim sonuçlarının koalisyon hükümeti kurulmasını zorunlu kıldığına dikkat çekti.


Dışarıdan pompalanan kaos ve kargaşaya karşı ülkemizdeki tüm siyasi partilerin milli bir dil ve birlik içinde olmaları gerektiğini dile getiren Tellioğlu; Türkiye’nin bekası için ve istikrar için birlik ve beraberlik içinde olunmasının son derece önemli olduğunu söyledi. 


Ülkemizin huzurunu, bekasını ve gelişmesini engellemek isteyenlerin 7 Haziran seçimlerinde koalisyonun çıkmasını ve seçimden bu yana hükümetin kurulmamasını fırsat bildiklerini vurgulayan Tellioğlu; “Şuan ülkemizde bulunan siyasi boşluğun doldurulup,...