04 / 05 / 2024

Siyasi belirsizlikler yatırımları olumsuz etkiliyor!

Siyasi belirsizlikler yatırımları olumsuz etkiliyor!

İMKON Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektör olarak, istikrar ve geleceğin öngörmediği bir siyasi ortamda yatırımcı ve yatırımlar, risk altında olacaktır” dedi.



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, özellikle son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü olaylara değinerek, siyasi partileri birlik olmaya davet etti. 


Tellioğlu, 7 Haziran’da gerçekleştirilen genel seçimlerde hiçbir partinin tek başına iktidar olabilecek yeterlilikte milletvekili çıkaramadığını, seçim sonuçlarının koalisyon hükümeti kurulmasını zorunlu kıldığına dikkat çekti.


Dışarıdan pompalanan kaos ve kargaşaya karşı ülkemizdeki tüm siyasi partilerin milli bir dil ve birlik içinde olmaları gerektiğini dile getiren Tellioğlu; Türkiye’nin bekası için ve istikrar için birlik ve beraberlik içinde olunmasının son derece önemli olduğunu söyledi. 


Ülkemizin huzurunu, bekasını ve gelişmesini engellemek isteyenlerin 7 Haziran seçimlerinde koalisyonun çıkmasını ve seçimden bu yana hükümetin kurulmamasını fırsat bildiklerini vurgulayan Tellioğlu; “Şuan ülkemizde bulunan siyasi boşluğun doldurulup, hükümetin bir an evvel kurulmasını arzu etmekteyiz. Makul ve uzlaşıcı bir hükümet kurulamayacaksa, en kısa zamanda kalıcı bir hükümetin kurulması için erken seçime gidilmesini arzu ediyoruz.” dedi. 


Özellikle son günlerde ülkemizde bir kaosun yaşandığına ve bir an önce bu kaosun önüne geçmek için ülkedeki tüm siyasi partilerin, ülkenin menfaati açısından daha çok birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini ifade eden Tellioğlu şunları kaydetti: 

“Ülkemiz maalesef bir kaosun içinde ve son günlerde şehit haberleri arttı. Siyasi partilerimiz, seçim öncesinde kullanılan “kavgacı” dili bir kenara bırakmalı yerine barış ve uzlaşıcı bir dil kullanmalıdırlar. Tüm siyasi partiler sağlıklı bir hükümet kurmanın yollarını bulmalıdırlar. Eğer sağlıklı bir hükümetin kurulması mümkün olamayacaksa devletin ve milletin bekası için daha fazla zaman kaybetmeden sandık başına gidilmelidir.”


Ülke olarak içinde bulunduğumuz durumun ekonomik açıdan da ülkemizi tehdit ettiğinin altını çizen Tellioğlu; “Sektör olarak, istikrar ve geleceğin öngörmediği bir siyasi ortamda yatırımcı ve yatırımlar, risk altında olacaktır.” dedi.  Ekonomi ve istihdamın büyük zararlarla karşı karşıya kalacağını ifade eden Tellioğlu şunları söyledi: “İnşaat sektörü ve iş dünyası olarak, ülke olarak yaşadığımız ve ülkemizi tehdit eden siyasi süreci kimlerin tıkadığını ve kimlerin açtığını ekonomik ve istihdam geleceği açısından artı ve eksi olarak, ekonomi ve iş dünyası olarak, kamuoyu tarafından da değerlendirileceğinin bilinmesini isteriz.”



Geri Dön