04 / 05 / 2024

Siyasi istikrar inşaatı nasıl etkiler

Siyasi istikrar inşaatı nasıl etkiler

RE/MAX Analiz Gayrimenkul Danışmanı Ayla CAN seçimlerden sonra konut sektöründeki beklentiler hakkında açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinden sonra konut sektöründe bir belirsizlik ve durgunluk hakimdi. Peki şimdi ne olacak?

İnşaat patronlarından seçim değerlendirmesi!

Türkiye’de yaşanan seçim sürecinin ardından sandıktan siyasi istikrarın çıkmasını Sönmez Aydın, Paşa Karadeniz, Hüseyin Erkanlı ve Hamit Demir değerlendirdi.

Siyasi istikrar bankaların görünümü için faydalı olacak!

Fitch'ten seçim yorumu: "Sonuç, Türk bankaları için önemli. Siyasi belirsizliğin sürmesi negatif olur. Siyasi istikrar ise bankaların görünümü için faydalı olacaktır."

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor.

İnşaat sektörü büyüme potansiyelini koruyor!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2020 İnşaat Raporu’nu yayımladı. Hazırlanan rapora göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas… 

İnşaat sektöründe dış yatırımcıdan gelen nakit akışı hızlanacak!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka referandum sonucunu inşaat sektörü açısından değerlendirdi. Okka, güven ve istikrar sürdüğü müddetçe yabancı sermayenin Türkiye’ye olan ilgisinin devam edeceğini vurguladı.

Türkiye, inşaat sektörüyle 2023 hedeflerine ilerliyor!

İnşaat sektörü istikrarını sürdürüyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Ülkemiz, ekonominin tüm aksları ve lokomotif konumundaki inşaat sektörü ile 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor'' diye konuştu.

İnşaat sektörü kentsel dönüşümle iş hacmini artırdı!

İnşaat sektörünün yaşanan ekonomik ve siyasi olaylardan ilk etkilenen sektörlerden olduğunu ifade eden Yusuf Aydın Eskibozkurt, inşaat sektörünün yaklaşık 200 sektöre iş hacmi yarattığına dikkat çekti.

Manisa'da inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok!

15 Temmuz darbe girişimi, inşaat ve emlak sektörünün kalbine hançer gibi saplandı. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, "İnsanlarda 15 Temmuz'dan önce de para vardı, 15 Temmuz'dan sonra da para var ancak piyasaya vermiyor. Şu anda inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok" dedi.

İstikrar inşaat sektörünü hızla büyütecek!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, inşaat sektörünün ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir ülkede daha güçlü bir yapıda yoluna devam edeceğini belirterek "Bu da bizi yatırım yapmaya teşvik edecek" dedi.

İnşaat sektörü Erzurum'un lokomotifi!

1 Kasım seçimleri öncesinde yavaşlamaya uğrayan inşaat sektörü,siyasi istikrarsızlığın son bulmasıyla tekrar hareketlilik kazandı.

Seçim sonuçları inşaat sektörüne olumlu yansıyacak!

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gür, "Türkiye açısından istikrarın devam edecek olmasını hem ekonomi hem de inşaat sektörü için parlak bir dönemin habercisi olarak görüyorum." dedi.

Seçimlerin ardından inşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Siyasi belirsizlik döneminde satışları düşen, projelerine ara veren inşaat sektöründe bayram havası var. Sektörde seçimlerin ardından hareketlilik başladı.

İnşaat sektöründe yatırımlar ve satışlar hız kazanacak!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı. Sektörün önde gelen firmalarının ortak görüşü; istikrarın sürmesi sebebiyle yatırımlar ve satışlar hız kazanacak, ekonomi yeniden ayağa kalkacak.

İnşaat sektörünün önü açık!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, siyasi istikrarın inşaat sektörüne moral vereceğini belirterek, "Bugün itibarıyla artık milletimizin ve inşaat sektörümüzün önü açıktır" ifadesini kullandı.

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Siyasi belirsizlik döneminde satışları düşen, projelerine ara veren inşaat sektöründe bayram havası var. Sektörde seçimlerin ardından hareketlilik başladı.

Siyasi istikrar inşaatı nasıl etkiler Haberi

Siyasi istikrar inşaatı nasıl etkiler

 7 Haziran seçimlerinden sonra konut sektöründe bir  belirsizlik ve durgunluk hakimdi. Altı aylık süreçten sonra 1 Kasım seçimleri ile İnşaat ve konut sektörünün yukarı doğru bir ivme yakalayacağını düşünüyorum.  Çünkü bir yıl içerisinde gerçekleşen iki seçim sadece inşaat sektörünü değil, tüm sektörleri ve sosyolojik yaşantımızı da olumsuz etkiledi diyebilirim. Bu durgun süreç tek partili iktidar ile toparlanacaktır diye düşünüyorum. Yatırımcılar, konut projeleri üreten şirketler, evini satmak isteyen veya yeni bir ev almak isteyen konut alıcıları da belirsizlikten dolayı harekete geçmemişlerdi. Şimdi 1 Kasım seçimlerinden sonra istikrarın yakalanmasıyla bir güven geldi. Bu güven Türkiye’deki inşaat alanındaki projelerin hızlanması, çoğalması ve yatırımcıların bu tarafa yönelmesi anlamına geliyor. Özellikle yabancı yatırımcıların da Orta doğu ve Körfez ülkelerindeki yatırımcının tekrardan Türkiye’yi güvenli bir...