23 / 07 / 2024

sleçuk üniversitesi

sleçuk üniversitesi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki dağlardan çıkarılan mermer, başta doğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesine ihraç ediliyor

İş arayanlar dikkat! Hemşire, laborant, tekniker, hasta bakıcı, fizyoterapist, tıbbi sekreter, mühendis...

Vatandaşlar yeni iş fırsatları için gözünü dört açmış durumda. Konya Selçuk Üniversitesi kendine bağlı olan üniversite hastanesine 150 kamu personeli alacağını açıkladı. Başvurular ise online olarak gerçekleştirilecek. İşte tüm detaylar...

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Selçuk Üniversitesi'ndeki lüks konutun sırrı çözüldü!

Konya Selçuk Üniversitesi içerisine inşa edilen havuzlu lüks konutun fotoğrafının sosyal medyada sıkça paylaşılması üzerine, Rektör Mustafa Şahin'den açıklama geldi. 

Selçuk Üniversitesi'nden 'rektörlük konutu' açıklaması!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü tarafından rektörlük konutuyla ilgili bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde yapılan paylaşımların gerçekle ilgisi olmadığını açıkladı.

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Genç mimarlar Sinpaş Yapı'nın projelerini inceledi!

Sinpaş Yapı, Altınoran ve Marina Ankara projesinde Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, projenin detaylarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Sinpaş Yapı mimarlık öğrencilerini Marina Ankara'da ağırladı!

Sinpaş Yapı, Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 3 akademisyen ve 24 öğrenciyi Marina Ankara’da ağırladı. Öğrencilere iki yenilikçi projenin inşaat sürecinden ayrıştırıcı özellik ve sosyal donatılarına kadar tüm detaylarını anlatıldı.

Konya Selçuklu'ya iki yeni tesis müjdesi!

Selçuklu’ya eğitim ve sağlık alanında iki önemli tesis inşa edilecek. Sille’ye kazandırılacak 12 Derslikli Okul ve Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüs alanına yapılacak hasta konuk evi imzalar atıldı.

Konya'da emlak danışmanları sertifikalandırıldı!

Konya Emlakçılar Odası ile Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İşbirliği ile düzenlenen “Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı’nı tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Selçuk Üniversitesi atıksu tesislerini kontrol edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) arasında imzalanan protokolle “Ülke Genelindeki Evsel/Kentsel Atık Su Arıtma Tesislerinin Mevcut Durumunun Tespiti, Revizyon İhtiyacının Belirlenmesi Projesi (TÜRAAT) başlatıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi'nin yeni binası açıldı!

Konya Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binası açıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi yeni binasına taşınacak!

Konya Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binaya bu yıl taşınması bekleniyor. Sadece elektrikle ilgili bir sıkıntının kaldığı ve sıkıntının çözülmesi halinde yeni eğitim öğretime devam edebileceği açıklandı.

Konya Selçuk Üniversitesi güneş santrali kurdu!

Konya Selçuk Üniversitesi de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesine kurduğu güneş enerjisi santralleriyle elektrik üretmeye başladı.

sleçuk üniversitesi Haberi

sleçuk üniversitesi

Doğu Akdeniz'de, dağlardan çıkarılan mermer, doğal görünümü, bej rengi ve cilalanmış gibi parlak olması nedeniyle özellikle iç dekorasyonda kullanılıyor.

         

Medmar Mermer ve Madencilik Sanayi A.Ş. Şirketi Müdürü Ahmet Muhsin Bingöl, Silifke mermerinin bej olarak sınıflandırıldığını, buradan çıkan mermerin kaliteli ve farklı olduğunu söyledi.

         

2004 yılında faaliyete geçen ocakta şu an ayda yaklaşık 5 bin metreküp üretim yaparak, Türkiye'nin bej mermeri ihracatı konusunda büyük bir pay yakaladıklarını ifade eden Bingöl, şu şekilde konuştu:

        

Genellikle blok bazında ihracatına çalıştığımız taşlarımızda en büyük alıcı Çin, daha sonra Hindistan ve Tayvan gibi Uzakdoğu ülkeleridir. Ayrıca Ortadoğu ülkelerine de belirli şekilde ebatlandırılmış blok mermer gönderiyoruz. Aynı zamanda bölge bazında iç piyasada büyük bir potansiyel yakalamış bulunmaktayız.

 ...