08 / 05 / 2024

sobalı evlerin neden olduğu hava kirliliği cezası

sobalı evlerin neden olduğu hava kirliliği cezası

Hava kirliliği ile mücadele için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi ve Aziziye Belediyesi personellerinden oluşturulan 14 ekip işyeri ve konutlarda denetim yapıyor...

Anton Hofreiter: Müstakil evler enerji kaybına neden oluyor!

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grup Başkanı Anton Hofreiter, şehircilik düzeniyle ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Hofreiter, müstakil evlerin enerji kaybına neden olduğunu iddia etti.

Kars’ta kiralık daire fiyatları yükselişte!

Kars’ta kiralık daire fiyatları el yakıyor. Sobalı evlerin 500 TL’den aşağıya verilmediği kentte bazı bölgelerde ev kiraları bin ile bin 200 TL’ye kadar yükseliyor. 

Adana'da 2 kişilik küçük evlerin sayısı 50'ye ulaştı!

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde hayırseverlerce inşa edilen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca da Türkiye genelinde uygulanması planlanan 2 kişilik Küçük Evlerin sayısı,50’ye ulaştı.

Yazlık evlerin sezonluk kirası 30 bin TL'ye çıktı!

Ege ve Akdeniz'de evi olanlar 'yazlıkçı avı'na çıktı. Denize yakın bölgelerdeki 50-60 metrekarelik evlerin kiraları sezonluk 30 bin liraya çıktı. Üstelik ev sahipleri, bu kazançlarını Maliye'ye bildirmedikleri için vergi de ödemiyor.

Mardan Palace Otel neden icralık oldu?

Mardan Palace, bugünlerde borçlar nedeniyle ihtişamını kaybetti. Telman İsmailov’un “Aile mirası olarak yüzyıllar boyunca yaşayacak” dediği Mardan Palace Otel, neden icraya düştü?

1999 yılında Sütlüce'deki evlerin fiyatı 3'e katlamış!

1999 yılında Sütlüce'de Kültür Merkezi inşaatı ile birlikte Sütlüce'nin kaderi değişmiş ve evlerin fiyatı 3'e katlamış. Haliç'in de temizlemesiyle mahallenin çehresi değişmeye başlamış. Müteahhitler bölgeye akın ediyormuş.

Rant Vergisi neden yasalaşmalı?

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kerem Alkin, Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı başlıklı yazısında Rant Vergisi'nin neden yasalaşması gerektiğinden bahsetti. İşte o yazı..

Fikret Bila Anthill Residence Kat 54'ü neden tercih ediyor?

Fikret Bila, vakit buldukça Anthill Residence Kat 54'e uğrayan bir Ant Yapı dostu. Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila Anthill Residence Kat 54'ü neden tercih ediyor?

Evlerin yüzde 50'si Mart ayında senetle alındı!

KONUT alıcısı şirketlerin kendi bünyelerinde sunduğu ödeme planlarını tercih ediyor. Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksine göre mart ayında evlerin yüzde 50'si senetle satıldı.

Konut satışlarında evlerin gün ışığı görmesi önem kazandı!

Son yıllarda birbiri ardına yükselen konut projelerinde rakiplerinden bir adım daha öne çıkmak isteyen inşaat firmaları, evlerin gün ışığı görme süresini de önemli bir detay olarak sunmaya başladı..

Bodrum'da Fikret Orman'ın oteli tepkiye neden oldu!

Bodrum ilçesinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ait otelin imar kirliliğine neden olduğunu iddia eden bir grup çevreci, otel önünde eylem yaptı.

Tapu harcı neden alınır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için harç tahsil ediliyor. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki tapuda tapu harcı neden alınır?

Aydın'da barajın dolması taşkına neden oldu

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde kurulu Kemer Barajı'nın dolması sonucu baraj kapakları açılınca Büyük Menderes Nehri'nde taşkına neden oldu. Nazilli-Yenipazar karayolu taşkın nedeniyle ulaşıma kapatıldı. İşte yaşananlar...

sobalı evlerin neden olduğu hava kirliliği cezası Haberi

sobalı evlerin neden olduğu hava kirliliği cezası


Erzurum’da hava kalitesini arttırmak amacıyla aralıksız denetim yapan ekipler bir işletmeye havayı kirlettiği gerekçesiyle 10 bin 154 lira para cezası uyguladı. 


2013-2014 kış sezonunda hava kirliliği ile mücadele için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi ve Aziziye Belediyesi personellerinden oluşturulan 14 ekip işyeri ve konutlarda denetim yapıyor. Bu kapsamda sanayi sitesinde lastik yakarak hava kirliliğine sebep olan bir işletmeye 10 bin 154 lira para cezası kesildi. 


Havaların soğuk olması ve yakıt tüketiminin artması sebebiyle denetimlerini sıklaştıran ekipler son 10 gün içerisinde 839 kazan dairesi ve 722 sobalı evi denetleyerek 176 tutanak tuttu. Alo 181 hattına gelen ihbarları değerlendiren İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri yine aynı hattı arayan vatandaşlara bilinçli ve ekonomik ısınma konularında...