09 / 05 / 2024

SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi inşaat anlaşması

SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi inşaat anlaşması

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, STAR Rafinerisine ilişkin, "Projemiz Türkiye'nin cari açığını yıllık 2,5 milyar dolar net olarak aşağıya indirecek bir katma değeri beraberinde getirecektir" dedi

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Türkiye'nin hangi bölgelerinde deprem hareketleri artacak?

Bu sene 4 aydan bu yana Türkiye’de önemli bir suskunluğa bürünen deprem hareketlerinin artık hızlanacağına dikkat çeken Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Ege Denizi ve Göller Bölgesi'nde bu sene yüksek çekinceli bir deprem görürsek şaşırtıcı olmaz” dedi.

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...

Türkiye'de oran yüzde 56.2'ye yükseldi!

İzmir’deki depremin ardından 17 günde zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 55.5’ten yüzde 56.2’ye, Ege’de ise yüzde 54’ten yüzde 56’ya ulaştı. 

İzmir konut satışında Türkiye 3.’sü!

Ege'nin incisi İzmir konut satışında Türkiye 3.'sü oldu. Peki en çok konut satılan ilçeler hangisi?

İnanç Kabadayı: Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz!

2,5 milyar TL’lik yatırım zincirinin dördüncü halkası olan ÇamlıYaka Konakları'nın basın toplantısında konuşan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini ve yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Kömür İşletmeleri'nden Soma'ya 396 lojman!

Türkiye Kömür İşletmeleri Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü Manisa Soma'da 396 adet lojman yapım işi ihale ediyor. İhale 31 Temmuz'da yapılacak..

SOCAR, Türkiye'de yatırıma devam edecek!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, "Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Türkiye'deki çimento fiyatı dünyadan 30 dolar düşük!

Ege’de 1 metreküp hazır beton fiyatının 45 lira artışla 165 liraya çıkartılması çimentocular ile inşaatçıları birbirine düşürdü. Batıçim Türkiye’de çimento fiyatının dünyadan 30 dolar düşük olduğunu savundu.

Türkiye’de 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarıldı!

Türkiye’de toplam 2 bin 494 turizm tesisi satışa çıkarılırken bunun 885’i Ege Bölgesi’nde yer aldı. Muğla ili 338 satılık tesisle Ege şampiyonu olurken, İzmir 191 tesisle Muğla’yı takip etti. ETİK Başkanı Mehmet İşler, ‘Satışlar dile getirilmiyor" dedi.

SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi inşaat anlaşması Haberi

SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi inşaat anlaşması


SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, rafinerinin temelini attıklarından bu yana 185 milyon dolarlık öz kaynak parasını harcadıklarını, saha hazırlama çalışmalarının yüzde 70'ini tamamladıklarını belirterek, "İmzalayacağımız sözleşmenin bedeli 3 milyar 456 milyon dolardır. Buna ilave olarak bugüne kadar harcadığımız 185 milyar dolar, bundan sonra harcayacağımız genel giderlerimiz, ücret ve sözleşmeye daha sonra ilave edeceğimiz otomasyon, elektrik sistemleri ve vergiler dahil olmak üzere, finansman maliyeti hariç rafinerimizin maliyeti 4 milyar 351 milyon dolar olacaktır. Bugün itibariyle taksimetre çalışmaya başlayacak ve 51 ayda rafinerimiz üretime geçmiş olacak" diye konuştu.

Yavuz, projeye sponsor ve şirket sahibi olarak 1,8 milyar dolar civarında öz kaynak koyacaklarını anlatarak, geri kalan 3 milyar dolarlık dış kaynağı da kullanmış olacaklarını söyledi.

Petkim Yarımadası'nda, aynı zamanda liman, enerji, lojistik ve Türkiye'de...