09 / 05 / 2024

Sofa Hotel satışında dümen

Sofa Hotel satışında dümen

Nişantaşı'ndaki Sofa Hotel binasının satışı ile ilgili Temmuz'da mahkeme durdurma kararı verdi. Ama bilirkişi raporunun Ağustos'ta alındığı ortaya çıktı...

Utopia World Hotel satıldı mı?

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Utopia World Hotel'in satılması hakkında güncelleme yayınladı. Peki Utopia World Hotel satıldı mı? İşte yanıtı...

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

Ivanka Trump emlak satışında spekülasyon yaptı!

Mexico Baja, Panama City, Toronto ve New York'taki inşaatlarının büyük bir kısmının satıldığını söyleyen Ivanka Trump'ın son yıllarda Trump şirketlerine ait emlak varlıklarının satışında spekülasyon yaptığı ortaya çıktı.

Konut satışında yeni hedef İspanya!

Yabancıya konut satışında dünyanın en büyük pazarlarından biri olan İspanya’da 2017 yılında 61 bin 500 konutun satışı gerçekleşti. Türk girişimciler İspanya pazarında yer almayı hedefliyor.

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi!

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 5 Mayıs'ta yürürlüğe giren uygulama 31 Ekim'e kadar devam edecek. 

Çorum ipotekli konut satışında 14. sırada!

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Temmuz ayı toplam konut satış verileri açıklandı. Rapora göre, Çorum'da 786 konutun satışı gerçekleşti. Kent ipotekli konut satışında 14. sırada yer aldı.

Proje satışında en önemli 1. husus lokasyon!

Reel yatırım & Co. şirketiyle büyük projelerin satışına imza atan Yeşim DİKMEN İzmir inşaat piyasasının nabzını tutuyor. İzmir’de proje satışlarının aranan ismi yeşim dikmen proje satışında püf noktalarını paylaştı.

Esenyurt konut satışında zirveden düşmüyor!

Esenyurt konut satışında zirveden düşmüyor. İstanbul'da en çok konutun satıldığı ilçe olma özelliğine sahip olan Esenyurt'ta 2018 yılının ilk 3 ayında 8 bin 138 adet konut satıldı...

Yabancıya konut satışında beklenti 8 milyar dolar!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, yabancıya gayrimenkul satışında 4,6 milyar dolar seviyesinde olunduğunu belirterek, bu yıl 7-8 milyar dolar mertebesine ulaşmayı beklediklerini açıkladı.

2018 yılı yabancıya gayrimenkul satışında da rekor yılı olmalı!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu yılın yabancıya gayrimenkul satışında da rekor yılı olması gerektiğini kaydetti. 

Gayrimenkul satışında gelir vergisi 2018!

Gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Gayrimenkul satışında gelir vergisi dönemi 1 Mart itibari ile başlıyor..

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanunu düzenlemelerine göre taşınmaz 5 yıl geçtikten sonra da satılsa vergi ödenmedi gerekecek. Peki, söz konusu ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Teşvikiye The Sofa Hotel icradan satılıyor!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli İlçesi Harbiye Mahallesi Teşvikiye Caddesi'nde yer alan The Sofa Hotel icradan satışa çıkarıldı. Teşvikiye The Sofa Hotel için belirlenen bedel 40 milyon 250 bin TL. 

Sofa Hotel satışında dümen Haberi

Sofa Hotel satışında dümen

Ünlü işadamı Ahmet Nazif Zorlu'nun kızı Şule Zorlu Cümbüş'ün bir süre önce 14 milyon lira ile ortak olduğu Nişantaşı Sofa Oteli'ndeki hissesinin, ön alım davası sonucunda diğer ortaklar Mehmet Enis Demircioğlu ile Süleyman Demirel'in akrabası Ali Çetin Şener'e devrine karar verildi. Bunun üzerine Şule Zorlu, 14 milyon lirasını geri alabilmek için açtığı davayı kazandı. Dava sonucunda borçlular Mehmet Enis Demircioğlu ve Ali Çetin Şener'e ait ve borçtan dolayı ipotekli olan Sofa Hotel binasının, 3 Eylül günü açık artırma ile satılarak paraya çevrilmesine karar verildi. İddiaya göre, skandal gelişmeler bundan sonra başladı. İddiaya göre Hakim D.K.'nın, 31 Ağustos günü adli tatil nedeniyle izinli olduğu halde satışın durdurulmasına karar verdi. Ancak kararın 19 Temmuz perşembe günü verilmiş gibi gösterildiği iddia edildi....