18 / 05 / 2024

Sofya Havalimanı

Sofya Havalimanı

Sofya Havalimanı'nın işletilmesine dair ihale iptal edildi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, "Hükümet ihaleyi iptal etmeye karar verdi" denildi.

TAV Havalimanları'ndan Bulgaristan Sofya Havalimanı'na teklif!

TAV Havalimanları Holding ve ana ortağı Groupe ADP'nin oluşturduğu konsorsiyum, Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren ihaleye teklif sundu.

Yeni Havalimanı Bulgaristan’ı yakınlaştıracak!

İstanbul’dan Bulgaristan’a uçuş süresi Yeni Havalimanı ile 45 dakikaya düşürülecek. THY iki ülkeyi kaynaştırmak için Sofya’ya 18 olan sefer sayısını 21’e çıkaracak.

Yeni Havalimanı ile Bulgaristan-İstanbul arası 45 dakikaya inecek!

İstanbul’dan Bulgaristan’a uçuş süresi İstanbul Yeni Havalimanı ile 45 dakikaya inecek. THY, Sofya’ya 18 olan sefer sayısını 21’e çıkaracak.

Sofya Havalimanı ihalesi iptal oldu!

Sofya Havalimanı'nın işletilmesine dair ihale iptal edildi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, "Hükümet ihaleyi iptal etmeye karar verdi" denildi.

Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ihalesi 19 Mayıs'ta!

Bulgaristan ulaştırma bakanlığı, Sofya havalimanının işletme ihalesinin son teklif tarihini tekrar erteledi. İhale 19 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Esenboğa Havalimanı'nda, Genel Havacılık Terminali hizmete girdi!

Esenboğa Havalimanında, özel jet ve yolcularına hizmet verecek Genel Havacılık Terminali (CIP), hizmete girdi

Esenboğa Havalimanı yeni CIP terminali cuma günü hizmete giriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Esenboğa Havalimanı'nda yapımı tamamlanan Genel Havacılık Terminali cuma günü düzenlenecek törenle hizmete girecek

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası için 2. kira ödemesi yapıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG), Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile yaptığı sözleşmeye göre 'İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Ekleri Projesi Uygulama Sözleşmesi'ne iliş

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Genel Havacılık Terminali hizmete giriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Esenboğa Havalimanı'nda yapımı tamamlanma aşamasındaki Genel Havacılık Terminali'nin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi.

Esenboğa Havalimanı'na bir pist daha yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'na bir pist daha yapılacağını açıkladı

İstanbul'un 3. havalimanı 100 milyon kapasiteli olacak!

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul'a 3. havalimanı konusunda doğrudan bir görevlendirme yapılmamasına karşın çeşitli kuruluşlar tarafından ön hazırlıkların yapıldığını bildirdi

Atatürk Havalimanı, helal sıralamasında 3. oldu!

Ortadoğulu turistlerin ilgi odağı İstanbul, helalde dünya ligine girdi. TAV'ın işlettiği Atatürk Havalimanı, helal sıralamasında Kuala Lumpur ve Dubai'nin ardından üçüncü oldu

DHMİ Atatürk Havalimanı"na kiralama karşılığı 5 uçak hangarı yaptıracak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı"na 5 hangar depoyu, kiralama karşılığı inşa ettirmek üzere ihale düzenledi

Sofya Havalimanı Haberi

Sofya Havalimanı

Bulgaristan geçici hükümeti bugün yaptığı bir açıklamayla Sofya Havalimanı'nın işletilmesine dair ihalenin iptal edildiğini ve ülkenin ana havalimanının imtiyaz haklarının 35 yıllığına verilmesinin kamu yararına olmadığını belirtti.


Hükümet sözcüsü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Hükümet ihaleyi iptal etmeye karar verdi" dedi.


Bulgaristan'ın geçici ulaştırma bakanı geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada havalimanı ücretlerinde artışa neden olacağı ve Bulgaristan'a gelecek hava trafiğine zarar vereceği gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesini teklif edeceğini belirtmişti.


Türk şirketi Limak, daha önce bu ihaleyle ilgilendiğini...